Количка

Рибко. Разказвачът на истории

От: Джулия Доналдсън

​И най-малките рибки могат да разказват вълнуващи истории - гмурни се във фантастичния разказ за Рибко

Малката рибка Рибко е голям фантазьор. За да извини своите ежедневни закъснения, той измисля чудновати истории и ги разказва пред мис Скат и своите съученици в морската градина.
Всеки ден Рибко закъснява за училище, и всеки ден разказва някаква различна история на учителката си. Но дали наистина е яздил водно конче? Наистина ли е срещнал русалка? И кой ще му повярва, когато попадне в мрежата на рибарите? Всяко дете ще изпита симпатия към тази малка рибка с голямо въображение!
– Мис Скат, днес тръгнах рано, но сепия ме хвана, уви ме с пипалата си, по-дълги от маркучи:
аз виках и се борих, а после чудо стана – спаси ме костенурката.

– Не!

– ДА, ТАКА СЕ СЛУЧИ!

Останалите рибки от класа се дразнят на измислиците на Рибко, но Джони Дори е толкова запленен, че ги разказва на баба си. Тя пък предава легендите за приключенията на Рибко на камбалата и краба, които предават нататък към тюлена, звездата, змиорката, кита, стридата…

Но един ден, увлечен в своите фантазии за най-гениална история, Рибко попада в рибарска мрежа. Съдбата му изглежда предрешена за слушателя, ала Джулия Доналдсън прави характерния за нея обрат и ни изненадва с неочакван финал. Със сигурност децата ще скачат от радост, а родителит могат да поговорят с тях за предпазливостта и за силата на въображението.

Ако и вие насърчавате децата си да развиват своето въображение, а после им се сърдите, че си съчиняват истории и не можете да различите кое е измислица и кое наистина се е случило, вземете „Рибко“ и я прочетете сто пъти на глас.

Будното въображението е дарба и може да ни помогне във всякакви опасни и непредвидими ситуации. Рибко ще спечели симпатията и обичта на цялото ви семейство!


Повече информация
ISBN 9786191866335
Цветност цветна
Издател Жанет - 45
Корица твърда
Художник Аксел Шефлър
Размери 25,5х28
Брой страници 32
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Рибко. Разказвачът на истории
Вашият рейтинг