Количка 0
0,00 лв.

Разкази. Фейлетони. Пародии

От: Петър Незнакомов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПК297
15,00 лв.
​Този сборник е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Петър Незнакомов. Произведенията в него са подбрани така, че да отразят различни периоди от 50-годишния му творчески път в хумора и сатирата.
По повод 100-годишнината от рождението на писателя

Този сборник е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Петър Незнакомов. Произведенията в него са подбрани така, че да отразят (макар и откъслечно) различни периоди от 50-годишния му творчески път в хумора и сатирата.

Наблегнато е най-вече на някои от по-късните му творби - литературните пародии от сборници като „Четиримата Дюма“, „Жреците на Талия“ и „Разкази от петте океана“. Това бе жанр, който писателят много харесваше заради свободата да пренася съвременни герои и внушения в минали времена и далечни държави, да показва грозни и отблъскващи човешки черти и постъпки през призмата на пречистващия смях, да въвлича читателя във вълнуващи приключения, описани с историческа пунктуалност, но отвеждащи винаги към една цел - да излязат на преден план обществените пороци на собствената ни действителност.

За онези читатели от по-възрастните поколения, които вече са се срещали с книгите на Петър Незнакомов и са успели да оценят особеностите на неговия хумор, този сборник вероятно ще е една приятна ретроспекция. Възможно е и някои от по-младите читатели да откъснат за малко погледи от смартфоните си и да открият един сладкодумен разказвач, който умееше да се надсмива гръмогласно над ограниченията на времето, в което живееше.

Повече информация
ISBN 9786190013297
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Фабер
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 292
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разкази. Фейлетони. Пародии
Вашият рейтинг