Количка 0
0,00 лв.

Пшеницата – маскираният убиец

От: Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар?

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното – от широка гама здравословни проблеми!

На база на дългогодишните си клинични проучвания и необикновените резултати, които д-р Уилям Дейвис наблюдава, след като подлага хиляди пациенти на безглутенов хранителен режим, той издига тази убедителна и впечатляваща хипотеза срещу вездесъщата храна.

Лишаването от пшеницата и глутеновите храни ще ви донесе значителни ползи, сред които:

• загуба на телесно тегло от 10, 15 и дори 25 кг само през първите няколко месеца;
• облекчаване на метаболитния синдром и диабета;
• възстановяване след чревни проблеми като колит и цьолиакия;
• значително подобрение на нивата на холестерола и LDL;
• подобряване на костната структура и плътност; забавяне, дори спиране на остеопороза и остеопения;
• преустановяване на кожни проблеми – от псориазис до кожни афти и косопад;
• намаляване на възпалителните процеси и на болките и последствията от ревматоиден артрит.

Четивна, убедителна, провокираща мисълта, тази базирана на задълбочени проучвания и изследвания книга ни предлага нов и изключително важен поглед върху най-значимите здравословни въпроси на нашето време.

Доктор Дейвис ни представя убедителни аргументи да премахнем напълно пшеницата и глутена от храната си.

През последните години сме свидетели на бързо нарастване броя на диагностицираните случаи с непоносимост към глутен. Основната причина за проблемите с пшеничен глутен е съвременният ни начин на живот и хранене – сега консумираме пшеница, далеч по-различна от старите сортове, модифицирана по начин, увеличаващ количеството на глутена, с цел подобряване вкусовите качества на тестените изделия и сладкишите.

Друг фактор е вездесъщността на пшеница в храненето ни: глутен се съдържа не само в хляба, тестените изделия и брашното, но и в добавките, ароматизаторите… почти навсякъде.

Пшеницата е, за съжаление, вещество с възпалителни и токсични за много хора ефекти и причинява сериозни заболявания – затлъстяване (прекомерно преяждане с въглехидрати), автоимунни заболявания (диа­бет, ставни заболявания, на щитовидната жлеза и много други).

След като подлага повече от 2000 от рисковите си пациенти на без­глутенов хранителен режим, доктор Дейвис достига до разтърсващо откритие:

Не мазнините, нито захарта, ни­то пък застоялият ни начин на живот причиняват превърналото се вече в епидемия затлъстване.

Истинският враг е пшеницата!

В тази книга д-р Дейвис разкрива истината за съвременната пшеница, развенчавайки епохалната º роля в хранителната история на човечеството. Днешната пшеница няма нищо общо с хляба на предците ни. Тя е генномодифицирана, за да осигури на производителите на преработени храни висока доходност и максимално производство. Така доброто старо зърно бива трансформирано в хранително чудовище, което причинява невъобразимо покачване на нивото на кръвната захар, а свойствата му, водещи до пристрастяване, предизвикват прекомерен глад, преяждане и отпадналост.

Базирана на дългогодишни клинични из­следвания и аргументирана чрез примери за мъже и жени, действително променили живота и здравето си, казвайки сбогом на пшеницата, тази книга предлага отрезвяващ поглед върху най-популярната храна на света и ни насочва по един различен и положителен курс на живот и хранене, гарантиращ ни възстановяване на здравето и освобождаването от излишните килограми за добро.

Доктор Уилям Дейвис е специалист по превантивна кардиология, който с уникалния си подход за пълно изключване на пшеницата и глутеновите храни обещава не само превенция, а възстановяване след сърдечни заболявания. Той е директор на Track Your Plaque, програма за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и редовно пише за здравни издания и форуми.

Повече информация
ISBN 9789547831872
Цветност черно/бяла
Издател Интенс
Корица мека
Брой страници 400
Дата на издаване 2013 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пшеницата – маскираният убиец
Вашият рейтинг