Количка 0
0,00 лв.

Професорско каре

От: Цочо Бояджиев, Калин Янакиев, Георги Каприев, Владимир Градев

"Около една маса са събрани четирима съсредоточени мъже. Един от тях оповестява темата на предстоящия разговор, с което поставя началото на плодотворна дискусия. Следват гледните точки на четирима професори - Цочо Бояджиев, Калин Янакиев, Георги Каприев и Владимир Градев - любимци на поколения студенти, изтъкнати университетски преподаватели, известни не само с книгите си, но и с публичните си изяви."

"Около една маса са събрани четирима съсредоточени мъже. Един от тях оповестява темата на предстоящия разговор, с което поставя началото на плодотворна дискусия. Следват гледните точки на четирима професори - Цочо Бояджиев, Калин Янакиев, Георги Каприев и Владимир Градев - любимци на поколения студенти, изтъкнати университетски преподаватели, известни не само с книгите си, но и с публичните си изяви.

Участниците в този диалог като по конец строят аргументите си и блестящо спорят пред камерата - нагледен пример как може и трябва да се води днес философска дискусия. Непредубедено, нито само заради отстояването на своето мнение, което на всяка цена да се наложи на другия, а от съпричастност към истината, която се търси в спора, доколкото да бъдеш - означава да общуваш диалогично (Михаил Бахтин)."
- Тони Николов

Повече информация
ISBN 9786192240349
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Communitas Foundation
Корица мека
Художник Надежда Олег Ляхова, Николай Трейман
Размери 17x23
Брой страници 392
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Професорско каре
Вашият рейтинг