Количка 0
0,00 лв.

Приказки по телефона

От: Джани Родари

Това са кратки, забавни приказки, които мъж на име Бианки от град Варезе разказвал на своето момиченце. Господин Бианки бил търговски пътник и шест дни в седмицата продавал лекарства, кръстосвайки цяла Италия на изток, на запад, на юг, на север и по средата.

В неделя се връщал у дома, а в понеделник сутрин отново тръгвал на път. Но преди да тръгне, неговото момиченце му казвало, че иска всяка вечер по една приказка. Затова, където и да се намирал, точно в девет часа господин Бианки искал да го свържат с Варезе и разказвал на своето момиченце приказки по телефона.

Това са кратки, забавни приказки, които мъж на име Бианки от град Варезе разказвал на своето момиченце. Господин Бианки бил търговски пътник и шест дни в седмицата продавал лекарства, кръстосвайки цяла Италия на изток, на запад, на юг, на север и по средата. В неделя се връщал у дома, а в понеделник сутрин отново тръгвал на път. Но преди да тръгне, неговото момиченце му казвало, че иска всяка вечер по една приказка. Затова, където и да се намирал, точно в девет часа господин Бианки искал да го свържат с Варезе и разказвал на своето момиченце приказки по телефона.

***

Джани Родари (1920-1980) е италиански поет и писател за деца. Автор е на много книги, между които "Приключенията на Лукчо", "Приказки по телефона", "Разни приказки за игра", "Сто защо", "Невидимият Тонино" и др. За своето цялостно творчество Джани Родари получава през 1970 г. най-престижното отличие за детска литература – наградата "Андерсен".

Повече информация
ISBN 9786192407452
Тегло 0.200000
Цветност черно/бяла
Издател Пан
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 232 + черно-бели илюстрации
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки по телефона
Вашият рейтинг