Количка 0
0,00 лв.

Приказки на Шехеразада

Луксозно издание с твърди корици и красиви илюстрации

Приказките на Шехеразада, преразказани от големия български писател Светослав Минков, са част от българската духовна култура и са се превърнали в своеобразна класика, с която са израснали поколения български деца.

Посвещаваме новото луксозно издание на този шедьовър на арабската литература и фолклор на днешните български деца.

Луксозно издание с твърди корици и красиви илюстрации

Приказките на Шехеразада, преразказани от големия български писател Светослав Минков, са част от българската духовна култура и са се превърнали в своеобразна класика, с която са израснали поколения български деца. Посвещаваме новото луксозно издание на този шедьовър на арабската литература и фолклор на днешните български деца.

***

Светослав Минков (1902–1966) – изключително ерудиран белетрист и преводач, е една от най-ярките фигури в следвоенния български модернизъм. Определян като „разказвач на модерните времена“ и „баща на родната фантастика“, той създава творби, които са в авангарда на българската градска проза. Майстор на фантастичния разказ, на гротеската, на изтънчената сатира, Светослав Минков е един от първите български писатели, които долавят заплахата за модерния човек от прекомерното машинизиране и стандартизиране на съвременния свят. Произведенията му – универсални и космополитни, са преведени на над 15 езика.

Повече информация
ISBN 9786190212058
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица твърда
Художник Люба Халева
Размери 17x24
Брой страници 224
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки на Шехеразада
Вашият рейтинг