Количка 0
0,00 лв.

Приказки. Елин Пелин

От: Елин Пелин

Елин Пелин – майсторът на късия разказ, е оставил следа в поколения българи със своето творчество. Тази книжка разтваря широко литературния прозорец пред детското въображение, за да може всеки малчуган да се докосне до приказното наследство на нашия народ – с грижа, поука и веселие.

И ако все още има читатели неверници, които ще попитат защо да залъгваме децата с чудновати приказки вместо с истината, ето пропития от дълбока мъдрост отговор на самия автор:

Елин Пелин – майсторът на късия разказ, е оставил следа в поколения българи със своето творчество. Тази книжка разтваря широко литературния прозорец пред детското въображение, за да може всеки малчуган да се докосне до приказното наследство на нашия народ – с грижа, поука и веселие. И ако все още има читатели неверници, които ще попитат защо да залъгваме децата с чудновати приказки вместо с истината, ето пропития от дълбока мъдрост отговор на самия автор:

"Чудновати, но хубави! Слушаш, слушаш и се забравяш… И току-виж, че чудноватото почва да ти се чини истина, потънеш в него и отидеш. Затова има приказки, затова са ги хората измислили. И песните са затова… да те измъкнат от истината, за да разбереш, че си човек."

Повече информация
ISBN 9786191518982
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Егмонт
Корица мека
Художник Кирил Танев, Радослав Донев
Размери 13x20
Брой страници 120
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки. Елин Пелин
Вашият рейтинг