Количка 0
0,00 лв.

Преразказът - Практическо помагало с текстове, задачи и примерни варианти за 5., 6. и 7. клас + Приложение (БГ Учебник)

От: Ваня Майсторска

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БГУП567231
12,00 лв.

Помагалото е насочено към развиване на комуникативните умения на учениците от 5., 6. и 7. клас за създаване на преразкази - сбити и с дидактическа задача. Акцентът е най-вече върху трансформиращия преразказ, който е важна част от изпитния формат на националното външно оценяване в 7. клас. За целта са използвани интересни текстове, съобразени по обем и степен на трудност с възрастта и възможностите на учениците. Към всеки текст има няколко стъпки (задачи), които подпомагат процеса „възприемане – осмисляне – запомняне – преразказване“. Приложени са и критерии за оценяване. 

В отделна притурка са поместени примерни отговори на задачите, както и варианти на преразказите.

Помагалото е насочено към развиване на комуникативните умения на учениците от 5., 6. и 7. клас за създаване на преразкази - сбити и с дидактическа задача. Акцентът е най-вече върху трансформиращия преразказ, който е важна част от изпитния формат на националното външно оценяване в 7. клас. За целта са използвани интересни текстове, съобразени по обем и степен на трудност с възрастта и възможностите на учениците. Към всеки текст има няколко стъпки (задачи), които подпомагат процеса „възприемане - осмисляне - запомняне - преразказване“. Приложени са и критерии за оценяване. 

В отделна притурка са поместени примерни отговори на задачите, както и варианти на преразказите.

Повече информация
ISBN 9786191871414
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател БГ Учебник
Корица мека
Размери 21х29
Брой страници 116 + 20 стрaници приложение
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Преразказът - Практическо помагало с текстове, задачи и примерни варианти за 5., 6. и 7. клас + Приложение (БГ Учебник)
Вашият рейтинг