Количка 0
0,00 лв.

Преобърнатият човек

От: Фред Варгас

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ККТ760
17,00 лв.

В областта Меркантур във Франция се появява глутница вълци, които предизвикват у местното население и страх, и възхищение. 

В областта Меркантур във Франция се появява глутница вълци, които предизвикват у местното население и страх, и възхищение. Страхът е за селяните, чиито овце са удушени, възхищението – за Лорънс, канадския журналист, очарован както от дивите животни, така и от спътницата си Камий. Камий, любимата на Адамсберг, ако си спомняте. Започват обаче да се появяват съмнения – звяр ли е убиецът на домашните животни, или е върколак, човек, който нощем се преобръща и косматата му кожа излиза наяве. Подозренията се засилват, когато неизвестният злодей удушава и една жена. Да не би пък да е най-обикновен човек? Тогава се намесва Адамсберг, призован от Камий. Адамсберг се запознава с Лорънс, който по повод и без повод казва „булшит“, а Адамсберг се пита кой ли е този Булшит, дали не е на канадеца майка му.

„Преобърнатият човек“ е една от великолепните кримки на Фред Варгас, плод на неизчерпаемото й въображение и на уникалното й чувство за хумор. Романът е удостоен с наградата „Санг д’анкр“ на гимназистите, с Голямата награда за черен роман на фестивала в Коняк и с Наградата за мистерия на критиката.

Повече информация
ISBN 9786190205760
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Брой страници 296
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Преобърнатият човек
Вашият рейтинг