Количка 0
0,00 лв.

Предизвестие за Ловеч - част 1 (Лагер на смъртта)

От: Васил Ю. Даскалов

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ОЗН05
12,00 лв.

По действителни случаи.

По действителни случаи.

Книга за непокорния дух на Сашо Сладура, за репресиите на ДС, за ужаса на лагерите „Белене“ и „Ловеч“. 

В романа „Предизвестие за Ловеч“ Васил Ю. Даскалов представя обществото преди и по време на създаването на лагера край град Ловеч. Проследена е съдбата на изгубената младеж на 50-те, несправедливо набедена за враг на народа. На действителните събития не са спестени действителните личности и имена. 

Главни действащи лица са: политиците Цанков, Югов, Спасов, Живков. И лагеристите Боян Кръстев, Борис Гигов, Божидар Витанов, Александър Николов. В книгата се чуват реално изречени думи. 

Авторът разговаря с един от последните живи оцелели. Неговите, както и други мемоарни разкази са съхранени в романа, който държите. 

И ако ви се стори, че през страшните години на репресиите на Държавна сигурност човек е бил въдворявам само заради носене на тесни панталони, помислете пак. Истината е, че в лагер се е лежало не заради носене на неприемливи дрехи, а заради отказа да бъдат свалени, тоест отказ от подчинение.

„Има нещо свято, което човек запазва в себе си, независимо от лагерите, раните и войните. Има нещо, което носим в дробовете и в кръвта си, нещо, на което не сме способни да изневерим. Говоря ти за достойнството.“

Повече информация
ISBN 9786191543380
Цветност черно/бяла
Издател Оз books
Корица мека
Брой страници 256
Дата на издаване 2005 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Предизвестие за Ловеч - част 1 (Лагер на смъртта)
Вашият рейтинг