Количка 0
0,00 лв.

Правила, задачи и тестове по български език за 6. клас (Калоянов)

От: Донка Кънева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ТК617
Раздел: 6-ти клас
8,00 лв.

Помагалото е съобразено с новата Учебна програма по български език на МОН, която се въведе в българското училище през учебната 2016/2017 година.

Раздел: 6-ти клас

Помагалото има за цел да подпомогне шестокласниците в овладяването на основните езикови правила и в изграждането на умения за прилагането им в устната и в писмената реч.

Включеното учебно съдържание и подредбата му по раздели е съобразено с новата Учебна програма по български език на МОН, която се въведе в българското училище през учебната 2016/2017 година. Спазени са всички езикови норми, регламентирани в Официалния правописен речник на българския език.

Чрез рубриката “Припомнете си!” се актуализират онези основни знания по темите, изучени до 6. клас, които са необходими, за да се осмисли по-лесно новото учебно съдържание. В много случаи те са разработени самостоятелно.

Рубриката “Запомнете!” включва новите езикови правила задължителни за изучаване в 6. клас. След всяко от тях са предложени различни задачи, някои от които са тестови. Целта е да се осмислят правилата, като се приложат в езиковата практика. Много важно е учениците да знаят защо са необходими тези знания и да са убедени в необходимостта от изучаването им.

Чрез рубриката “За любознателните” се дава възможност за диференцирана работа с учениците, по-напреднали в усвояването на учебния материал.

Предложени са и теми за изграждане на текстове - една от трудностите в нашето училище. Тези задачи не трябва да се пренебрегват, защото единственият път към постижения са системните упражнения.

След всеки тематичен раздел са включени тестове. Чрез тях се прави не само проверка и самопроверка на знанията, а се попълват и пропуските. Завръщайки се към информацията в помагалото или в учебника, ученикът си доизяснява учебното съдържание. 

Правописният речник в края на помагалото включва думи, чийто правопис затруднява учениците. Много от тези думи са непроверяеми чрез изучените правила. Необходимо е по-често завръщане към тези страници.

Раздел: 6-ти клас
Повече информация
ISBN 9789549519884
Цветност черно/бяла
Издател Калоянов
Корица мека
Брой страници 184
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Правила, задачи и тестове по български език за 6. клас (Калоянов)
Вашият рейтинг