Количка
Вход

Прагматика на човешките отношения

От: Пол Вацлавик, Джанет Бивън Бавелас, Дон Д. Джаксън

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ИЗ3158
18,00 лв.

Наречена „една от най-добрите книги за човешкото общуване, писани някога“ и вечен бестселър

Наречена „една от най-добрите книги за човешкото общуване, писани някога“ и вечен бестселър, „Прагматика на човешките отношения“ е в основата на голяма част от съвременните изследвания на междуличностното общуване, но освен това полага основите на контекстуално базираните подходи към психотерапията.

Авторите представят простата, но радикална идея, че проблемите в живота често възникват от проблеми в общуването, а не от някакви дълбоки психични разстройства, и подкрепят концептуалните си изследвания с отделни случаи и известни литературни примери. Написана с чувство за хумор и за разнообразна читателска аудитория, тази книга идентифицира простите свойства и аксиоми на човешкото общуване и демонстрира, че всяко общуване в действителност е функция на своя контекст.

Сред представените теми в тази широкообхватна книга са: произходът на общуването; идеята, че цялото поведение е общуване; метакомуникацията; свойствата на откритата система; семейството като комуникационна система; природата на парадокса в психотерапията; екзистенциализ­мът и човешкото общуване.

Повече информация
ISBN 9786190103158
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Брой страници 320
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Прагматика на човешките отношения
Вашият рейтинг