Количка
Вход

Повести на Белкин. Дама Пика. Капитанската дъщеря

От: Александър Пушкин

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ККМК74
Раздел: Класика
18,00 лв.

Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин (1799–1837), създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя.

Раздел: Класика

Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин (1799–1837), създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя: първата му завършена прозаична творба „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, мистериозната и новаторска за времето си повест „Дама пика“ и последната – романа „Капитанската дъщеря“.

Обръщането на Пушкин към прозата е дълбоко обмислено решение, предшествано от сериозни размисли за природата на словесното изкуство и от осъзнаването на изключително сериозната задача, стояща пред руската литература – обновяване на белетристичния жанр и на литературния език. 

„Точност и краткост – ето първите достойнства на прозата. Тя се нуждае от идеи и смисъл – без тях блестящият изказ не е нужен на никого.“

А. С. Пушкин 


„Прозата на Пушкин е ясна, светла, съвършена и загадъчна. Затова, за да прочетеш и разбереш Пушкин, да разгадаеш неговата загадка – трябва да имаш талант.”

С. А. Есенин

***


Александър Сергеевич Пушкин е руски поет, драматург, литературен критик, историк, публицист и белетрист, основоположник на руския реализъм в литературата и една от най-влиятелните литературни фигури от началото на XX век. Той не само подкрепя някои от идеите на декабристите, но и засяга основните социални проблеми на своето време. Още приживе Пушкин си създава репутацията на най-значимия руски национален поет, а по-късните изследователи го определят като основоположник на съвременния руски литературен език.

 

 

Раздел: Класика
Повече информация
ISBN 9786190200901
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица твърда
Брой страници 288
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Повести на Белкин. Дама Пика. Капитанската дъщеря
Вашият рейтинг