Количка 0
0,00 лв.

Помисли пак

От: Адам Грант

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
КРГ496
28,00 лв.
Как да се научим да преосмисляме възгледите си в нашия бързопроменящ се свят. "Помисли пак" е бестселър на "New York Times" от автора на "Дай, за да вземеш" - Адам Грант.
Как да се научим да преосмисляме възгледите си в нашия бързопроменящ се свят. "Помисли пак" е бестселър на "New York Times" от автора на "Дай, за да вземеш" - Адам Грант.

Интелигентността днес не е достатъчна и дори понякога е вредна, защото ни кара да се вкопчваме в това, което знаем и което сме. По-голямо значение има способността ни да преосмисляме и да се отказваме от наученото, защото вече не е валидно, и дори от досегашните си възгледи, ако вече не ни служат. В ежедневието си обаче предпочитаме комфорта на увереността пред дискомфорта на съмнението. Вслушваме се в мнения, които ни карат да се чувстваме добре, вместо в идеи, които ни карат да мислим добре. Виждаме разногласията по-скоро като заплаха за егото ни, отколкото като възможност да се учим. Заобикаляме се с хора, които са съгласни с нашите заключения, а би трябвало да се стремим към тези, които предизвикват нашия мисловен процес. Резултатът е, че нашите възгледи стават несолидни и съмнителни. Мислим и реагираме твърде много като проповедници, когато защитаваме "свещените" си вярвания, или като прокурори, когато доказваме, че другата страна греши, или като политици, когато очакваме одобрение.

За да имаме успех и удовлетворяващи взаимоотношения с колеги, близки и опоненти, организационният психолог А. Грант ни съветва да започнем да мислим като учени, които търсят истината и имат смелостта да я приемат.

"Целта ми в тази книга е да разгледам процеса на преосмисляне. Защото в нашия бързопроменящ се свят често се налага да отхвърляме утвърдени истини и да намираме нови решения. Потърсих най-убедителните доказателства и някои от най-добрите примери от бизнеса, политиката и спорта, за да покажа как можем да отворим съзнанието си и да приемаме нови идеи, да създаваме общности, готови да се учат през целия си живот, и така да изграждаме култура, посветена на преосмислянето."
- Адам Грант

"Изпитвам неподправено щастие, когато разбера за новите книги на Адам Грант. Искам идеите му да се разпространяват, защото са иновативни и важни. Всеки, който е прочел моята книга, непременно трябва да прочете и неговите "Помисли пак", "Дай и ще получиш" и "Originals"."
- Саймън Синек, автор на "Безкрайната игра"
Повече информация
ISBN 9789547714496
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кръгозор
Корица твърда
Размери 14х21
Брой страници 344
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Помисли пак
Вашият рейтинг