Количка 0
0,00 лв.

Подготовка по български език за НВО в 10 клас (Регалия)

От: Лалка Георгиева

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
РЕУП10221
14,00 лв.
Книгата има за цел да подпомогне подготовката на учениците за НВО по български език и литература след 10 . клас. Тя е структурирана в три части.
Книгата има за цел да подпомогне подготовката на учениците за НВО по български език и литература след 10 . клас. Тя е структурирана в три части.

В първата част се тренират знанията и уменията за функционалните стилове в българския език (разговорен, художествен, научен, официално-делови, публицистичен) и нормите на съвременния български книжовен език (правописни, граматични, пунктуационни и лексикални), както и компетентностите за четене с разбиране на текст, за репродуциране на текст резюме и генериране на текст (създаване на теза) по зададена тема. В началото на всяка от темите се предлагат тестови задачи с подробни обяснения, след което са дадени аналогични примери за упражнение.

Втората част на книгата предлага ключ с верните отговори и с обяснения на задачите от упражненията и от тестовете.

Задачите са съобразени с основните изисквания за правопис и пунктуация, заложени в официалния речник на българския книжовен език. Тези изисквания са поднесени под формата на справочници в третата част на книгата.

Книгата ще бъде полезна за проверка на знанията по български език, както и за подготовка за НВО по български език и литература. Тя може да се използва за самостоятелна работа от учениците и в учебните часове по предмета.
Повече информация
ISBN 9789547453500
Тегло 0.250000
Издател Регалия
Корица мека
Брой страници 232
Дата на издаване 2022 г.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Подготовка по български език за НВО в 10 клас (Регалия)
Вашият рейтинг