Количка 0
0,00 лв.

Плячка

От: Ирса Сигурдардотир

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЕМС142
22,00 лв.

Спасителен екип се отправя към отдалечените и изолирани исландски глетчери в търсене на група изчезнали хора. Какво е накарало две двойки от Рейкявик да напуснат подслона си и да излязат насред снежна буря - скъпо, но неподходящо екипирани и изцяло на произвола на тежките условия?

В суровата зима планината е коварна, но най-зловещото е, че някой сякаш ги следва в дългата исландска нощ. Последният сигнал от телефоните на двете млади двойки е засечен до пътя нагоре към глетчерите. Екипът скоро открива първото тяло...

Спасителен екип се отправя към отдалечените и изолирани исландски глетчери в търсене на група изчезнали хора. Какво е накарало две двойки от Рейкявик да напуснат подслона си и да излязат насред снежна буря - скъпо, но неподходящо екипирани и изцяло на произвола на тежките условия? В суровата зима планината е коварна, но най-зловещото е, че някой сякаш ги следва в дългата исландска нощ.

Последният сигнал от телефоните на двете млади двойки е засечен до пътя нагоре към глетчерите. Екипът скоро открива първото тяло...

Междувременно в радарната станция в Стокнес също се случват необясними неща. Насред недокоснатия сняг, далеч от цивилизацията, се появява локва кръв. Детска обувка, случайно открита десетилетия след изчезването на момиченцето. Зейнала в глетчера пропаст, която сякаш притегля своите жертви… Дали това са парчета от мрачен пъзел?

Снегът продължава да се сипе, а необяснимите събития не спират и нищо не е, каквото изглежда…

Книгите на кралицата на криминалния роман на Исландия Ирса Сигурдардотир са преведени на 35 езика и продадени в 3 милиона екземпляра. Тя спечели българските читатели с поредицата за комисар Хюлдар и детската психоложка Фрея, а сега ни поднася "Плячка" - смразяващ кръвта психотрилър, разгърнат насред възхитителната, но страховита исландска ледена пустош. В този зашеметяващ самостоятелен роман Ирса Сигурдардотир отново ни доказва, че "също толкова умее да посява страх, колкото писатели като Стивън Кинг" ("Индипендънт").

***

"Ирса е възхитителна писателка!" 
- Карин Слотър

"Лесно е да се разбере защо толкова хора обичат книгите на Ирса. Те са впримчващи, иноваторски и вълнуващи!" 
- Джеймс Патерсън

"Ирса Сигурдардотир се нарежда сред най-добрите криминални автори в света." 
- Таймс Литерари Съплемент

Повече информация
ISBN 9789543576142
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Емас
Корица мека
Художник Живко Петров
Размери 13x20
Преводач Емилия Ничева-Карастойчева
Брой страници 312
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Плячка
Вашият рейтинг