Количка 0
0,00 лв.

Пианистката. Клара Шуман и музиката на любовта

От: Беате Рюгиерт

Лайпциг, 1835-а.

Шестнайсетгодишната Клара Вик се е завърнала от петмесечно турне в Европа. Обявена още от малка за дете чудо, младата пианистка е свирила пред препълнени салони, съпровождана от баща си, музикалния педагог Фридрих Вик. За публиката Клара и Фридрих изглеждат като двойка, движена от пълна хармония.

Но съвсем не е такава действителността - баща и дъщеря са в раздиращ конфликт. Причината - Клара е влюбена, а баща ѝ не е съгласен тя да се обвързва толкова рано. Още повече за този - вярно, изключително надарен, - ала напълно непригоден за живота Роберт Шуман.

Лайпциг, 1835-а.

Шестнайсетгодишната Клара Вик се е завърнала от петмесечно турне в Европа. Обявена още от малка за дете чудо, младата пианистка е свирила пред препълнени салони, съпровождана от баща си, музикалния педагог Фридрих Вик. За публиката Клара и Фридрих изглеждат като двойка, движена от пълна хармония. Но съвсем не е такава действителността - баща и дъщеря са в раздиращ конфликт. Причината - Клара е влюбена, а баща ѝ не е съгласен тя да се обвързва толкова рано. Още повече за този - вярно, изключително надарен, - ала напълно непригоден за живота Роберт Шуман.

А Клара е наследила от баща си не само музикалния талант, но и упоритостта, и е решена да се бори до победа.

Животът на една от най-великите изпълнителки в историята на музиката.

Книгата е част от поредицата "Бунтарки".

***

"Музиката е въздухът, който дишам."
- Клара Шуман

Повече информация
ISBN 9789543575879
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Емас
Корица мека
Художник Златина Зарева
Размери 13x20
Преводач Величка Стефанова
Брой страници 488
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пианистката. Клара Шуман и музиката на любовта
Вашият рейтинг