Количка 0
0,00 лв.

Петър Дънов: За трудностите в живота

От: д-р Светла Балтова (съставител)

Учителя дава конкретни указания как да се справяме с трудните моменти

Съвременните хора се стремят към блага, но искат да ги получат по лесен начин, без трудности и страдания. Това е невъзможно. За да стане чист и свят, човек трябва да мине през големи трудности и страдания. Иска ли да придобие знание, сила, богатство, човек трябва да работи, да учи, да прилага това, което знае.

Земята е училище. Животът ни е низ от уроци и задачи за разрешаване. Мнозина се оплакват от трудностите в живота си и търсят начин да се освободят от тях – казва Учителя. – Те искат да бъдат щастливи, без да подозират, че щастието се постига при трудности и страдания. Щастието се постига вън от благоприятните условия.

Страданията в живота не могат да бъдат избегнати, но могат да послужат като средство за развитие, за придобиване на нови качества и сила на характера. Учителя дава конкретни указания как да се справяме с трудните моменти, как да преминаваме по-осъзнато през болката и страданието и да ги трансформираме в добро и светлина. И напомня: Каквото и да се случи в живота ви, ще се превърне на добро. Силата на човека е в изпълнението на Божията воля.

 

 

Повече информация
ISBN 9789542621102
Тегло 0.200000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 12х16,5
Брой страници 256
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Петър Дънов: За трудностите в живота
Вашият рейтинг