Количка 0
0,00 лв.

Пътеката на хората

От: Петър Ванев

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ВКН826
20,00 лв.

3500 километра, 109 дни с един чифт обувки през зеления тунел на Апалачите

„Пътеката на хората“ е разказ за 3500-километров солов преход, който изправя пред множество предизвикателства един смел пътешественик.

Когато тръгва по Пътеката на Апалачите през май 2018 година Петър очаква тежък терен, резки климатични промени и опасни срещи с дивата природа. В рамките на по-малко от четири месеца той изминава средно по 35 километра на ден в кал, студ и жега, непрекъснато мокър, физически и емоционално изтощен. Изкачва 92 върха и отслабва с десет килограма. Среща различни хора и се изправя пред ежедневни трудности. Прекосява 14 щата от юг на север по изкривения гръбнак на планинската верига Апалачи, за да стигне до планината Катадин. В книгата са описани моменти на силна болка, лишения, жажда, глад и сълзи. Опасни срещи с гърмящи змии, черни мечки и смъртоносни кърлежи.

Докато крачи по пътеката, Петър потъва сред красотата на природата и спи под небе осеяно от милиарди звезди, среща любов, агресия и разочарование, воден от непоколебимата си воля и решението да изпита предела на собствените си възможности. 

„Това е моето второ приключение по пътя ми към „ Тройната корона”. Вярвам, че всичко интересно предстои.”

Повече информация
ISBN 9786197300826
Цветност черно/бяла
Издател Вакон
Корица мека
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътеката на хората
Вашият рейтинг