Количка

Пълната история на Facebook: идеализъм или сделка с дявола

От: Стивън Ливи

​Как от скромното мъниче, което Марк Зукърбърг създава като университетски сайт, свързващ студентите, Facebooк се превърна в най-голямата социална мрежа в света? 

Как Facebook промени начинa, по който общуваме помежду си? 

С каква власт разполага Facebook върху живота ни и как ни влияе?Какво е бъдещето на компанията … и нашето?
Отговорите на тези въпроси ни дава „гуруто“ на американската технологична журналистика Стивън Ливи, като събира в книгата си „FACEBOOK: ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА FACEBOOK– ИДЕАЛИЗЪМ ИЛИ СДЕЛКА С ДЯВОЛА“ всички парчета от пъзела на компанията – от раждането ѝ, през главозамайващия ѝ растеж, до бурното настояще, когато репутацията ѝ е жестоко пропукана.

Получил специален достъп до централата на Facebook, в продължение на три години авторът провежда редица разговори със Зукърбърг и Шерил Сандбърг и над 300 интервюта с бивши и настоящи служители на компанията.

Вътрешната информация и неизвестните досега факти, с които разполага, му дават възможност да разкаже безпристрастно и обективно за аферата с Cambridge Analytica, за влиянието на фалшивите новини върху изборите в САЩ от 2016 г. и за връзката с Русия, за директната намеса в изборите във Филипините. За пренебрежението относно опазването на личните данни на потребителите. За моралните дилеми около оставянето или триенето на постове и блокирането на профили. За маниакалното преследване на растежа. За съмнителната етика на мотото на Facebook Движи се бързо и разрушавай по пътя си.

Увлекателно и в брилянтен стил Стивън Ливи ни представя пълната история на Facebook или как се стигна от мечтата на Зукърбърг да свърже хората от цял свят до анатемосването му днес, че е сключил сделка с дявола.

И задава най-трудния въпрос: може ли разрушеното да бъде поправено и Facebook да остане  на страната на доброто.
Повече информация
ISBN 9789547714403
Тегло 0.6000
Цветност черно/бяла
Издател Кръгозор
Корица твърда
Размери 14х21
Преводач Камен Велчев
Брой страници 480
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пълната история на Facebook: идеализъм или сделка с дявола
Вашият рейтинг