Количка 0
0,00 лв.

Откритието

От: Чарлс Грейбър

​Нови постижения в имунотерапията за борба с рака и други тежки заболявания
​Нови постижения в имунотерапията за борба с рака и други тежки заболявания

Нобелова награда по физиология и медицина за 2018 година

Чарлс Грейбър, автор на бестселъри, разказва за удивителните научни открития, свързани с кода, отключващ човешката имунна система, за да се бори срещу рака и дори да го лекува. Грейбър стъпва на достоверна научна информация в исторически и в настоящ план, както и на интервютата си с получилите през 2018 г. Нобелова награда за медицина Джеймс П. Алисън и Тасуку Хонджо.

Десетилетия наред учените се опитват да разгадаят една от най-заплетените мистерии в медицината: защо нашата имунна система не разпознава и не побеждава рака, както прави с други заболявания, като обикновената настинка например.

Съвсем наскоро учените откриват, че отговорът се крие в серия от трикове, които ракът прилага, за да изключи нормалния имунен отговор, и се научават как да ги предотвратяват. Така стигат до така наречения „пеницилинов момент“ - революционно откритие в нашето разбиране за рака и начините за неговото елиминиране.

Основополагаща, приковаваща вниманието и майсторски разказана, „Откритието“ е история за революционни научни открития, които освобождават естествената ни способност да разпознаваме и да побеждаваме рака, разказана от бойците на първа линия - пациенти, лекари и онкоимунотерапевти.

"Велика книга. Задължително четиво!"
- Д-р Джеймс Л. Гъли, д.м.н., директор на Медицинската онкологична служба към Американския НОИ

Повече информация
ISBN 9786190301257
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Бард
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 328
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Откритието
Вашият рейтинг