Количка 0
0,00 лв.

Отгледай вкъщи - Синчец

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ФОТ20704
6,90 лв.

Синчецът е символ на вярност, преданост, твърдост и истинска любов. Друго популярно име е "синя метличина". Използва се често в българската народна медицина и е един от символите на пролетта. В природата расте край пътища, в посевите, често между житата, по тревисти и каменливи места. Затова е и символ на упоритост и постоянство.

Съдържание на комплекта:

- цветни семена - синчец;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Синчецът е символ на вярност, преданост, твърдост и истинска любов. Друго популярно име е "синя метличина". Използва се често в българската народна медицина и е един от символите на пролетта. В природата расте край пътища, в посевите, често между житата, по тревисти и каменливи места. Затова е и символ на упоритост и постоянство. Синчецът е ядливо цвете. Действа апетитовъзбуждащо и диуретично. Може да се приема при изтощени от дълго заболяване болни, при безапетитие, както и при заболявания на бъбреците. За лечебна цел се използват само сините цветове, без обвивните листчета на кошничката и трябва да се внимава с количеството. Синчецът е олицетворение на съпружеската вярност и привързаност. Ето защо разчупете традицията на алената червена роза и подарете на любимия човек синчец. 

Засява се: март - април. В затворено помещение може и през останалото време, но саксийката да е до прозорец с добра слънчева светлина и в помещението да е над 18 °C. Цъфти през пролетта.

Отгледай вкъщи цветна градина!

Съдържание на комплекта:

- цветни семена - синчец;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на цветето, как и за какво се използва. 

Повече информация
ISBN 2521010207046
Тегло 0.350000
Производител Simetro Books
Издател Фото Медия
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отгледай вкъщи - Синчец
Вашият рейтинг