Количка 0
0,00 лв.

Отгледай вкъщи - Незабравка синя

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ФОТ20706
6,90 лв.

Сините незабравки... Много са легендите за тези малки, красиви цветя. Повечето от тях са свързани с романтиката, спомените и истинската любов. Незабравката е издръжливо растение с богато разклонение, което достига височина 15-25 см височина. В зависимост от вида си, вирее в светли, полусенчести до сенчести местообитания.

Съдържание на комплекта:

- цветни семена - незабравка;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Една от най-старите легенди за незабравката е от Древна Елада за неразделната двойка Ликас и Егле. Един ден Ликас трябвало да замине без да знае дали някога ще се върне. Щом разбрала това, Егле паднала на земята и започнала да плаче. Сълзите, които падали на земята, се превърнали в малки, небесно сини като очите й цветчета. Ликас ги набрал и ги отнесъл със себе си, за да му напомнят за неговата любима. В Германия незабравката получава своето име от една трагична, романтична история за рицар и неговата дама. Много са легендите за тези малки, красиви цветя. Повечето от тях са свързани с романтиката, спомените и истинската любов. Незабравката е издръжливо растение с богато разклонение, което достига височина 15-25 см височина. В зависимост от вида си, вирее в светли, полусенчести до сенчести местообитания.

Засява се: май - август. В затворено помещение може и през останалото време, но саксийката да е до прозорец с добра слънчева светлина и в помещението да е над 18 °C. Цъфти от юни до септември.

Отгледай вкъщи цветна градина!

Съдържание на комплекта:

- цветни семена - незабравка;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на цветето, как и за какво се използва. 

Повече информация
ISBN 2521010207060
Тегло 0.350000
Производител Simetro Books
Издател Фото Медия
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отгледай вкъщи - Незабравка синя
Вашият рейтинг