Количка 0
0,00 лв.

Отгледай вкъщи - Сибирски лук

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ФОТ20702
6,90 лв.

Дивият лук е популярна култура, използвана предимно като подправка за различни ястия. Богат на витамин A и C. Съдържа калций и желязо. Деликатният му вкус се съчетава отлично с яйца, особено приготвени на омлет. Той е най-близък до зеления лук, което обяснява едно от китайските му имена, означаващо "тънък миризлив зелен лук". Използва се за приготвяне на салата, супи и за декорация. Може да отгледате лесно див лук в саксия или в градината. Той е многогодишно луковично растение, образуващо гъсти туфи от тънки листа и цветоносни стълба с нежни красиви лилави съцветия. Развива се и расте непрекъснато до късна есен.

Съдържание на комплекта:

- семена на сибирски лук;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Дивият лук е популярна култура, използвана предимно като подправка за различни ястия. Богат на витамин A и C. Съдържа калций и желязо. Деликатният му вкус се съчетава отлично с яйца, особено приготвени на омлет. Той е най-близък до зеления лук, което обяснява едно от китайските му имена, означаващо "тънък миризлив зелен лук". Използва се за приготвяне на салата, супи и за декорация. Може да отгледате лесно див лук в саксия или в градината. Той е многогодишно луковично растение, образуващо гъсти туфи от тънки листа и цветоносни стълба с нежни красиви лилави съцветия. Развива се и расте непрекъснато до късна есен. Цветовете по време на цъфтеж освен красиви са и с приятен аромат, което ги прави много подходящи за украса в градината или в саксии по первазите. Те привличат много пчели.

Засява се: март - април (пролетна сеитба) и май - юли (лятна сеитба). В затворено помещение може и през останалото време, но саксийката да е до прозорец с добра слънчева светлина и в помещението да е над 18 °C.

Отгледай вкъщи свежи подправки!

Съдържание на комплекта:

- семена на сибирски лук;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на подправката, как и за какво се използва.


 

Повече информация
ISBN 2521010207022
Тегло 0.350000
Производител Simetro Books
Издател Фото Медия
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отгледай вкъщи - Сибирски лук
Вашият рейтинг