Количка 0
0,00 лв.

Отгледай вкъщи - саксийка - Мента

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ФОТ20703
6,90 лв.

Ментата се е използвала от древността заради кулинарните, медицинските и ароматните си свойства. В древния Рим се е считала за активатор на умствената дейност. Затова венците, които римляните са поставяли на главите си, са направени от стъблата на ментата. Тя придава невероятен аромат на плодови салати, конфитюри, сладоледи, кремове и коктейли. Като подправка се комбинира добре с агнешко, пилешко, риба, картофи, морски деликатеси, яйца и зелени салати. Ментата е често използвана и в народната медицина. Предотвратява гадене, включително тип "морска болест". успокоява раздразнен стомах и подобрява храносмилането.

Съдържание на комплекта:

- семена на мента;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подаръ

Ментата е популярна билка. Може да се използва прясна или сушена в много ястия, сокове, шейкове и чайове. Маслото от мента често е в състава на пасти за зъби, дъвки, бонбони и козметични продукти. Ментата се е използвала от древността заради кулинарните, медицинските и ароматните си свойства. В древния Рим се е считала за активатор на умствената дейност. Затова венците, които римляните са поставяли на главите си, са направени от стъблата на ментата. Тя придава невероятен аромат на плодови салати, конфитюри, сладоледи, кремове и коктейли. Като подправка се комбинира добре с агнешко, пилешко, риба, картофи, морски деликатеси, яйца и зелени салати. Ментата е често използвана и в народната медицина. Предотвратява гадене, включително тип "морска болест". успокоява раздразнен стомах и подобрява храносмилането.

Засява се: март - април. В затворено помещение може и през останалото време, но саксийката да е до прозорец с добра слънчева светлина и в помещението да е над 18 °C. Този вид мента търпи сянка, но предпочита да има влага.

Отгледай вкъщи свежи подправки!

Съдържание на комплекта:

- семена на мента;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на подправката, как и за какво се използва.

 

 

Повече информация
ISBN 2521010207039
Тегло 0.350000
Производител Simetro Books
Издател Фото Медия
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отгледай вкъщи - саксийка - Мента
Вашият рейтинг