Количка 0
0,00 лв.

Отгледай вкъщи - Босилек

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ФОТ20700
6,90 лв.

Босилекът се е превърнал в една от най-разпознаваемите билки в света. Използването на босилека в кулинарията се асоциира предимно със средиземноморската кухня, но е популярен също в кавказката и азиатската. Съчетава се добре със сирена, домати и други зеленчуци. Босилекът е популярна подправка за пици и сосове. Съчетава се добре с розмарин и чубрица, за подправяне на меса. Топлолюбиво и светлолюбиво растение.

Съдържание на комплекта:

- семена на босилек;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Едногодишно растение с ароматни светлозелени листа със специфичен аромат. Силно благоуханно растение, чиито листа се използват като подправка за най-различни видове храни. С него са свързани много поверия и легенди. В превод от гръцки "basilicum" значи цар. Затова е познат и като "царска билка". Босилекът се е превърнал в една от най-разпознаваемите билки в света. Използването на босилека в кулинарията се асоциира предимно със средиземноморската кухня, но е популярен също в кавказката и азиатската. Съчетава се добре със сирена, домати и други зеленчуци. Босилекът е популярна подправка за пици и сосове. Съчетава се добре с розмарин и чубрица, за подправяне на меса. Топлолюбиво и светлолюбиво растение.

Засява се: началото на март - края на юни. В затворено помещение може и през останалото време, но саксийката да е до прозорец с добра слънчева светлина и в помещението да е над 18 °C.

Отгледай вкъщи свежи подправки!

Съдържание на комплекта:

- семена на босилек;
- кокосова таблетка за посяване на семената;
- саксийка с размери: 7.5 х 7.5 х 6.5 см.;
- картичка под картончето за подарък.

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на подправката, как и за какво се използва.


 

Повече информация
ISBN 2521010207008
Тегло 0.350000
Производител Simetro Books
Издател Фото Медия
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Отгледай вкъщи - Босилек
Вашият рейтинг