Количка 0
0,00 лв.

От Олимп до Тибет

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ВНР061
20,00 лв.
С вълнение ви представям своята нова книга с убеждението, че написаното остава да живее дълго, и с надеждата, че моите спомени ще ви вдъхнат смелост и мотивация.“, Симеон Идакиев


27 вълнуващи истории за пътешествия до различни точки на земното кълбо
27 вдъхновяващи пътеписа от всички точки на света
Пътеписи, събрали тюркоазената красота на Пелопoнес и непознатата емоция на Босна и Херцеговина. Разкази за пламенната Испания, закачливата и магична Италия, за вълшебната Португалия и зелената Швейцария. Спомени за темперамента на хората от Централна Америка и шарките на Египет и Мароко. Истории за далечен Китай и легенди от духовното сърце на Хималаите.Симеон Идакиев е роден през 1941 г. в Радомир. Той е известен журналист, дългогодишен продуцент и водещ на предаването „Атлас“ на БНТ, пътешественик, леководолаз и ветроходец. Създател е на близо 500 филма, заснети в над 120 страни на петте континента.Автор е на повече от десет книги, последната от които - „Омагьосаните острови“, е на издателство „Вакон“.
От 2014 г. e член на Кралското географско дружество на Великобритания.

Откъс:

Дойде време да се отправим към един от най-свещените манастири на Тибет – Ганден, разположен на внушителната височина от 4 500 метра. Често наричат Дрепунг, Сера и Ганден „трите основни стълба на Тибет“,  най-важните духовни и културни средища. Най-старият от тях е Ганден, който е отдалечен на 50 километра от Лхаса. Построеният през 1409 г. от основателя на школата Гелугпа манастир станал главният център за обучение на монасите.

Малко преди да влезем в манастира, ние с моя приятел изпълнихме ритуала, в чиито смисъл тибетците безрезервно вярват. Принесохме жертвоприношение от ароматни клонки при огнището, служило дълги векове на местните, а димът бързо се възнесе към небето. А после на дългото молитвено знаме написахме пожелание с молба и надежда за нашето здраве и щастие, но и за здравето и щастието на нашите близки, на страната ни и на всички хора по света. Човекът, от когото взехме знамето, се нае да го качи и да го завърже там горе, на самото било на планината, до което ние трудно щяхме да стигнем поради разредения въздух. И сега, на височина над пет хиляди метра, този флаг се вее и разнася нашите думи по целия свят.

Повече информация
ISBN 9786192500061
Тегло 0.400000
Размери 13х20
Брой страници 317
Дата на издаване 2020 г.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:От Олимп до Тибет
Вашият рейтинг