Количка 0
0,00 лв.

Още въздух

От: Джордж Оруел

Джордж Оруел (1903-1950), романист, есеист и литературен критик, печели световна известност в края на 40-те години на ХХ век с две брилянтни сатири срещу тоталитаризма  „Фермата на животните“  и  „1984“ . Творбите му остроумни, иронични, честни и пророчески го нареждат сред най-влиятелните автори на нашето време. „Още въздух“ е книга за носталгията към миналото, за безполезността от опитите да се върнеш назад във времето, за това колко лесно поривите и мечтите на младостта се обезценяват от еднообразието и рутината на ежедневието.

„Още въздух“ е книга за носталгията към миналото, за безполезността от опитите да се върнеш назад във времето, за това колко лесно поривите и мечтите на младостта се обезценяват от еднообразието и рутината на ежедневието.

„В тази книга неговият ироничен хумор е по-завладяващ от всякога.“
Observer

„Още въздух“ е творба, еднакво забавна и сериозна. Тук в ембрионален вид присъстват „Фермата на животните“ и „1984“. Не са много романите, които носят в себе си семето на два бъдещи шедьовъра и същевременно са така увлeкателни.“
Джон Кеъри, Sunday Times

„Прелестна и разведряваща творба... един малък шедьовър.“
Харви Брайт, The New York Times

„Във време на повсеместна лъжа изричането на истината е революционен акт.“
Джордж Оруел

***

Джордж Оруел (1903-1950), романист, есеист и литературен критик, печели световна известност в края на 40-те години на ХХ век с две брилянтни сатири срещу тоталитаризма  „Фермата на животните“  и  „1984“ . Творбите му остроумни, иронични, честни и пророчески го нареждат сред най-влиятелните автори на нашето време.

Повече информация
ISBN 9786192180263
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Фама
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 224
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Още въздух
Вашият рейтинг