Количка
Вход

Опасен чар

От: Свобода Бъчварова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
БГКХБ07
15,90 лв.

„Опасен чар“ на Свобода Бъчварова е един от значимите български романи от 80-те години на 20. век.

Някои от нас го познават лично. Други споделят своя опасен чар с късметлиите от обкражението си. Почти всички сме го гледали, превъплътен от незабравимия Тодор Колев върху кинолентата. Ето го - и тук - вроден артист, който крачи с финес между страниците на едноименнта книга. Каним ви на среща и ви обещаваме любов и малко тъга. 

Това е историята на лицето Гунчев, Орловски, Ястребовски, Соколинов, понастоящем Буревестников – дребен мошеник, комуто късметът и волята винаги изневеряват миг преди да приключи Големия удар, или гениален предприемач, принуден от историческата случайност да се сражава с вятърните мелници на соцсистемата. Театрално-деловите му превъплъщения винаги започват с апломб и завършват с обещание за женитба, защото при всичките си недостатъци нашият герой има едно голямо достойнство: разбира жените и се чувства отлично в тяхната компания.

Създаден първоначално като сценарий и придобил статута на филмова класика с незабравимото изпълнение на Тодор Колев в главната роля, въпреки неголемия си обем, „Опасен чар“ на Свобода Бъчварова е един от значимите български романи от 80-те години на 20. век.

Повече информация
ISBN 9786192290115
Цветност черно/бяла
Издател БГкнига
Корица твърда
Брой страници 200
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Опасен чар
Вашият рейтинг