Количка 0
0,00 лв.

Омраза

От: Макс Сеек

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЕМС159
23,00 лв.

Виден бизнесмен е брутално убит в апартамента си в Хелзинки, липсват следи от взлом. Полицията обаче не е изненадана от смъртта му - компанията на богаташа наскоро е станала виновник за уволнението на хиляди служители, което му е спечелило многобройни врагове и лавина от смъртни заплахи. На пръв поглед случаят изглежда като опит за възмездие, но яснотата на мотивите бързо се размива, защото извършителят е оставил "загадки" за разследващите - пъзел от 2000 парчета с букви на обратната страна и снимка на жертвата с двама мъже, чиито лица са заличени. От полицията си дават сметка, че убиецът си е поставил повече от една цел. Кои са мъжете без лица и защо следователите не успяват да ги идентифицират? Следващите жертви ли са, или истината е дори по-зловеща?

Виден бизнесмен е брутално убит в апартамента си в Хелзинки, липсват следи от взлом. Полицията обаче не е изненадана от смъртта му - компанията на богаташа наскоро е станала виновник за уволнението на хиляди служители, което му е спечелило многобройни врагове и лавина от смъртни заплахи.

На пръв поглед случаят изглежда като опит за възмездие, но яснотата на мотивите бързо се размива, защото извършителят е оставил "загадки" за разследващите - пъзел от 2000 парчета с букви на обратната страна и снимка на жертвата с двама мъже, чиито лица са заличени. От полицията си дават сметка, че убиецът си е поставил повече от една цел. Кои са мъжете без лица и защо следователите не успяват да ги идентифицират? Следващите жертви ли са, или истината е дори по-зловеща?

След последния случай, при който едва не загубва живота си, Йесика Ниеми си е взела почивка от полицейската работа и се бори с демоните на миналото. В нейно отсъствие полицейският ѝ партньор Юсуф оглавява разследването на убийството на бизнесмена, но колкото повече ужасяващи истини излизат наяве, толкова по-невъзможно е за Йесика да стои настрана от случая. Опасността, дебнеща над нея и Юсуф от самото начало, се е притаила в сенките и изчаква перфектния момент, за да ги връхлети с пълна сила…

С "Ловци на вещици", първият случай на полицайката Йесика Ниеми, Макс Сеек стана първият финландски писател в бестселър класацията на "Ню Йорк Таймс" от десетилетия насам. Правата върху заплетения трилър вече са продадени в повече от 40 страни, а в Холивуд се работи по адаптирането му в телевизионен сериал. Сега Сеек ни поднася "Омраза" - третата част от пристрастяващата си поредица.

Получени награди и призове:

- награда "Стъклен ключ" за най-добър скандинавски криминален роман за 2023 г.

Повече информация
ISBN 9789543576159
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Емас
Корица мека
Художник Живко Петров
Размери 13x20
Преводач Емилия Ничева-Карастойчева
Брой страници 408
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Омраза
Вашият рейтинг