Количка

Облакът Кукуландия

От: Антъни Доер

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
СИ411
19,90 лв.
Обичта към книгите и пътешествията обединява тези три наглед отделни, но преплетени една в друга истории – „Облакът Кукуландия“ е триумф на въображението и емоцията, история за няколко смели деца от различни времена, чийто живот се променя необратимо.

​Обичта към книгите и пътешествията обединява тези три наглед отделни, но преплетени една в друга истории – „Облакът Кукуландия“ е триумф на въображението и емоцията, история за няколко смели деца от различни времена, чийто живот се променя необратимо.

Тринайсетгодишната Ана живее зад могъщите непревземаеми стени на Константинопол, но дори тя знае, че някогашната империя наближава своя гибелен край под заплахата от османските завоеватели. Неутолимото ѝ любопитство я тласка да се научи да чете, а в древния град, приютил вековно знание, тя открива смайващата книга „Облакът Кукуландия“ на Антоний Диоген. В нея се описва невероятното пътуване на пастира Етон, който мечтае да се превърне в птица, за да отлети до утопичен райски град в небето.

В книгата Ана открива бягство от страховитата действителност – пред стените на Константинопол армията на султан Мехмед II се готви да изпълни голямата мечта на амбициозния османски владетел. Сред безбройните орди своето място под слънцето търси и младият българин Омеир, родом от Родопите, който е смаян от всичко около себе си и не подозира, че съдбата му е обвързана с тази на младото момиче.

Пет века напред в една библиотека в щата Айдахо стар преводач на име Зено поставя пиеса по това, което е оцеляло от историята на Антоний Диоген. Той е научил гръцки като военнопленник, но не подозира, че драматичните събития в живота му далеч не са приключили. Заедно с децата, които играят в пиесата, ще се окажат заложници на едно объркано момче, което е поставило бомба, за да защити природата от посегателствата на хората.

А в не толкова далечното бъдеще на борда на междузвезден кораб самотната Констанс е последната оцеляла от екипажа, натоварен да намери нов дом за човечеството. Нейният баща ѝ е разказвал историята за пастира Етон, а сега тази древна легенда ще я отведе до невероятната истина, дълбоко скрита зад всичко, на което е била учена.

Антъни Доер обединява в едно минало, настояще и бъдеще, а неговите герои, точно както тези от обичаната „Светлината, която не виждаме“, са мечтатели, които откриват, че най-голямото приключение е всъщност самият живот….

Повече информация
ISBN 9789542837411
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 516
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Облакът Кукуландия
Вашият рейтинг