Количка 0
0,00 лв.

Нямата рече 2 - Кръвта вода не става

От: Галина Танева

Младият писател Крум се озовава в Устрем в търсене на вдъхновение. Там открива красотата на едно запазило традициите си село, което следва старите обичаи и посреща празниците в пъстрите одежди на своите деди. Той ще осъзнае, че ни най-малко не познава собствената си история, както и тази на рода си. Търсенията му ще го отведат до манастира "Св. Троица" и легендите му за вехти войводи. Ще се включи в живота на село и ще срещне Керана - красивата и магична внучка на Велика Нямата, а именно последната, най-мистичният човек в историята на селото, неусетно ще го поведе по следите на родово проклятие, свързващо него и любимата му. Докато един ден Крум просто ще разбере, че не той е намерил своето вдъхновение, а то - него. Крум ще напише своя роман, Велика ще поправи това, което е счупено, а всички ще научат още един урок, който е най-важен - кръвта вода не става!

Продължение на заобичаната от хиляди читатели "Нямата рече" на Галина Танева.

Неизпятата приказка на Велика Нямата продължава във втората книга от поредицата "Нямата рече" - "Кръвта вода не става". Този път в село Устрем хора̀ ще залюлеят лазарки, агнета ще се пекат за Гергьовден и млади момичета ще наричат на Еньовден. Магичните думи на песните отново ще огласят селото, а още една голяма любов ще се опита да поправи счупеното в миналото.

Младият писател Крум се озовава в Устрем в търсене на вдъхновение. Там открива красотата на едно запазило традициите си село, което следва старите обичаи и посреща празниците в пъстрите одежди на своите деди. Той ще осъзнае, че ни най-малко не познава собствената си история, както и тази на рода си.

Търсенията му ще го отведат до манастира "Св. Троица" и легендите му за вехти войводи. Ще се включи в живота на село и ще срещне Керана - красивата и магична внучка на Велика Нямата, а именно последната, най-мистичният човек в историята на селото, неусетно ще го поведе по следите на родово проклятие, свързващо него и любимата му.

Докато един ден Крум просто ще разбере, че не той е намерил своето вдъхновение, а то - него. Крум ще напише своя роман, Велика ще поправи това, което е счупено, а всички ще научат още един урок, който е най-важен - кръвта вода не става!

Защото всяка душа носи в себе си и душите на предците си...

Колоритен диалект, истински и неповторими традиции и обичаи, фолклор, който сякаш оживява - това е поредицата "Нямата рече". И любов. Защото България и българското са любов.

***

Галина Танева е израснала в село Устрем. Омъжена е, има три деца и живее в чужбина, но любовта към родното гори в сърцето ѝ. През 2021 година на бял свят се появи първата ѝ книга - Шепот от Сакар, сборник с разкази за живота на село през XIX век, a топлият читателски прием я мотивира да излее душата си в Нямата рече, една чудотворна приказка за българското.

Повече информация
ISBN 9789542842057
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 192
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нямата рече 2 - Кръвта вода не става
Вашият рейтинг