Количка 0
0,00 лв.

Норвежка гора

От: Ларш Мютинг

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЖБ967
25,00 лв.

Всичко за цепенето, подреждането и сушенето на дървата - и за душата на огъня.

Тази книга е едновременно преглед на норвежките традиции в отоплението на дърва и подробен справочник за дърветата и дървесината. Авторът Ларш Мютинг събира в нея познанията на водещи норвежки учени и на опитни стопани от най-студените райони на страната. Книгата е изпълнена с факти за търговията с дърва за огрев, за различните начини на подреждане на дървата за съхнене, за доброто стопанисване на горите, със съвети как огънят ни да отделя минимално количество вредни емисии, с информация за историята на норвежките моторни триони и печки. Особено интересни са срещите с хората, запазили и до днес близката си връзка с дървото.

+ Бонус глава за брадвите и други инструменти!

Всичко за цепенето, подреждането и сушенето на дървата - и за душата на огъня.

Тази книга е едновременно преглед на норвежките традиции в отоплението на дърва и подробен справочник за дърветата и дървесината. Авторът Ларш Мютинг събира в нея познанията на водещи норвежки учени и на опитни стопани от най-студените райони на страната.

Дървото е най-достъпният и масово разпространеният източник на зелена енергия, но и сечта, и паленето на огън могат да се вършат както правилно, така и погрешно. Книгата е изпълнена с факти за търговията с дърва за огрев, за различните начини на подреждане на дървата за съхнене, за доброто стопанисване на горите, със съвети как огънят ни да отделя минимално количество вредни емисии, с информация за историята на норвежките моторни триони и печки. Особено интересни са срещите с хората, запазили и до днес близката си връзка с дървото.

Полезна книга за всеки, който използва жив огън – независимо дали си купува дървата в чували, или като истински ентусиаст ги поваля собственоръчно. Благодарение на нея можем да сме сигурни, че сме похарчили парите си за най-добрите инструменти и че разпалваме печката си правилно, а това със сигурност ще направи удоволствието от огъня още по-голямо.

+ Бонус глава за брадвите и други инструменти!

***

"Най-истинската библия"
- Ерлинг Колдос, Trønder-Avisa

"Книга за десетилетия напред, Библия, пътеводител, поезия, истинска радост"
- Кнут Холт, вестник "Fædrelandsvennen"

"Красива книга по важна тема"
- Андреас Висе, вестник "Dagbladet"

"Тази книга докосва самата същина на норвежката душа - и онова, което ни прави норвежци."
- Андерш Грьонеберг, вестник "Dagbladet"

Повече информация
ISBN 9786191867967
Тегло 0.500000
Цветност цветна
Издател Жанет - 45
Корица мека
Размери 16х23
Преводач Мария Змийчарова
Брой страници 228 - гланцирани + цветни фотографии
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Норвежка гора
Вашият рейтинг