Количка

Нишката

От: Виктория Хислъп

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ИНФ0510
19,90 лв.
​В „Нишката“ Виктория Хислъп пише за любимата си Гърция и за Солун, един град с невероятна история. Тя проследява живота на героите си на фона на бурните събития, които променят облика на града и го превръщат в този космополитен мегаполис, който ние познаваме.
Солун, 1917г. 

Димитрис Коминос се ражда, когато ужасяващ разрушителен пожар изпепелява голяма част от преуспяващия гръцки град, където християни, евреи и мюсюлмани мирно живеят в съседство. Пет години по-късно домът на Катерина Сарафоглу в Мала Азия е разрушен от турската армия. Загубвайки майка си в хаоса, тя бяга през морето към непознато място в Гърция. Скоро нейният живот ще се преплете с този на Димитрис и с историята на самия град, в който войната, страхът и преследванията започват да разделят жителите му.

Солун, 2007 г. 

Един млад англо-грък чува за първи път историята за живота на неговите баба и дядо и разбира, че е изправен на кръстопът. С десетилетия те двамата са пазили спомените и съкровищата на хората, които са били принудени да напуснат града.

Дали той ще стане следващият пазител на тези спомени и ще направи града свой дом?

***

Виктория Хислъп е автор на бестселърите „Островът“ и „Завръщането“. В „Нишката“ тя отново пише за любимата си Гърция и за Солун, един град с невероятна история. Тя проследява живота на героите си на фона на бурните събития, които променят облика на града и го превръщат в този космополитен мегаполис, който ние познаваме.
Повече информация
ISBN 9786192440510
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Инфодар
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 424
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нишката
Вашият рейтинг