Количка 0
0,00 лв.

Непознатата Шанел. В леглото с врага

От: Натали Хоуп

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПРТ339
17,99 лв.

Знаете ли, че Великата мадмоазел Коко Шанел след войната е била принудена 10 години да живее зад граница, фактически в изгнание? 

Знаете ли, че Великата мадмоазел Коко Шанел след войната е била принудена 10 години да живее зад граница, фактически в изгнание? Знаете ли, че в родината си е била обвинена в „измяна“, „антисемитизъм“ и „сътрудничество на немските окупатори“? Обвинили са я, че е работила за хитлеристкото разузнаване като агент „Westminster“ с личен номер F-7124, че по нареждане на фюрера е водела секретни преговори с Чърчил за сепаративен мир. Че е била близка с Шеленберг и след войната е издържала семейството на най-добрия разузнавач на Третия райх. 

Какво в тези слухове е истина и какво – клевета на завистници и конкуренти? Нима легендарната Коко Шанел наистина е споделяла „леглото на врага“, извършвайки услуги на нацистите? И какво е премълчавала до края на дните си?

Разглеждайки скандалните обвинения, тази книга хвърля светлина върху най-тъмните и неизвестни страници от биографията на Великата мадмоазел.

Повече информация
ISBN 9786191532339
Цветност черно/бяла
Издател Паритет
Корица мека
Брой страници 268
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Непознатата Шанел. В леглото с врага
Вашият рейтинг