Количка

Непознатата дъщеря

От: Елена Феранте

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
КК914
16,00 лв.
Защо Леда внезапно прекъсва почивката си? Напуснала Неапол и вече преподавателка в университета във Флоренция, останала сама, след като двете ѝ дъщери са заминали при баща си в Канада, тя отива за няколко седмици на родния морски бряг, където се сближава с типичната потисната неаполитанка Нина и дъщеричката ѝ Елена.
Защо Леда внезапно прекъсва почивката си? Напуснала Неапол и вече преподавателка в университета във Флоренция, останала сама, след като двете ѝ дъщери са заминали при баща си в Канада, тя отива за няколко седмици на родния морски бряг, където се сближава с типичната потисната неаполитанка Нина и дъщеричката ѝ Елена. И спонтанно открадва и скрива куклата на детето. Защо? Замисляйки се над този свой жест, Леда се връща в своето минало, припомня си времето, когато в стремежа си към свобода е изоставила тригодишните си дъщери, размишлява над ролята си на съпруга и неосъщественото си майчинство.

По своя неподражаем начин Елена Феранте рисува портрета на една съвременна жена, предлагайки ни проникновен анализ на трудната и противоречива женска участ. Ще успее ли Леда, осъзнала егоистичното си поведение, този път да се покаже на висота?

Почитателка съм на нейните романи и на начина ѝ да представя живота така, както ние, жените, го разбираме.
- Зейди Смит

Винаги когато харесам някоя книга, намирам случай да я подаря на някого. И винаги бих избрал един от романите на Елена Феранте.
- Кен Фолет
Повече информация
ISBN 9786190208914
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 176
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Непознатата дъщеря
Вашият рейтинг