Количка 0
0,00 лв.

Неолиберализмът и социалната демокрация - борбата продължава

От: Колин Крауч

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ТРПТ217
11,99 лв.

Тази книга специално е подготвена от Колин Крауч за издаване на български език и включва статистически данни и някои изследователски разработки за България.

Днешното господство на неолиберализма в икономическата и социалната политика започва, когато противостоящият му предшественик, известен по-общо като кейнсианско управление на търсенето, навлиза в масивна криза по време на инфлацията от 70-те години. Това е криза и за социалдемокрацията. Ксенофобският популизъм в по-голямата част на Европа, САЩ, Русия и някои други страни, враждебен както към неолиберализма, така и към социалната демокрация, променя отношението помежду им. Особено важна променлива е балансът между електоралния (демократичен) компонент на политическата система и лобирането, ролята на големите пари, преговорната сила на глобалните корпорации. Това е арената, на която вероятно ще се изковават съюзите между неолиберали и социалдемократи.

Тази книга специално е подготвена от Колин Крауч за издаване на български език и обединява части от две предишни негови работи – "Странното неотмиране на неолиберализма" и "Да пригодим капитализма към обществото". Тук той включва и статистически данни и някои изследователски разработки за България.

Повече информация
ISBN 9789543985739
Цветност черно/бяла
Издател Труд
Корица мека
Художник Труд
Брой страници 312
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Неолиберализмът и социалната демокрация - борбата продължава
Вашият рейтинг