Количка 0
0,00 лв.

Неограничена свобода. Освобождение от робията на Аза

От: Илона Цунайте

В книгата "Неограничена свобода. Освобождение от робията на Аза" ясно са изложени простите и фокусирани стъпки, с помощта на които можете да преминете през несъществуващата порта - прага, при чието пресичане се изпарява илюзията за отделно обособен аз. Диалогичен, проницателен и провокативен, текстът въвежда търсещия човек в процеса на себеизследване и му показва как да заживее в по-автентична, освободена реалност, за да стане осъзнати за блаженото вселенско единство.
Свободата е по-близо, отколкото си представяте.

Много хора се чувстват изолирани и неудовлетворени и са се заели с мисията да подобрят живота си. Искат нещата да са различни и се стремят да променят себе си и обстоятелствата. Но какво ще стане, ако в търсене на по-добър живот открият, че всъщност не са Азът, който винаги са мислили, че са?

С тази книга и нейните принципни насоки читателят ще се научи да се вглежда дълбоко в природата на Аза и ще развенчае подвеждащото усещане за отд(е)леност, което е в центъра на съществуването на личността. Текстът на Илона Цунайте представлява жив, въздействащ разказ за нейното лично търсене и трансформация, преплетен с историите на други търсещи хора и техните разговори с гид от "Неограничена свобода".

"Неограничена свобода" от своя страна представлява глобално движение, което ни помага да прогледнем за илюзията за Аза. Авторката е провела стотици разговори с хора от цял свят. Нейният основен фокус и работа е да помага на хората да сложат край на търсенето си, като ги приканва да поставят под въпрос основните си схващания и да се вгледат в собствения си опит. Тя не дава отговори, а само задава въпроси. По този начин търсещият човек сам осъзнава какво всъщност му се случва и освобождава съзнанието си от условни модели - а това ще му помогне да изследва явленията и събитията, с които ще се срещне по-нататък.

В книгата ясно са изложени простите и фокусирани стъпки, с помощта на които можете да преминете през несъществуващата порта - прага, при чието пресичане се изпарява илюзията за отделно обособен аз. Диалогичен, проницателен и провокативен, текстът въвежда търсещия човек в процеса на себеизследване и му показва как да заживее в по-автентична, освободена реалност, за да стане осъзнати за блаженото вселенско единство.

"Неограничена свобода" разказва за една нова и вълнуваща духовна дейност: онлайн менторство на другарски начала. Няма нужда да си купуваме самолетни билети, за да се срещнем с ментор. Книгата проправя път от ерата на гуруто към ерата на приятеля."
- Грег Гуд

"В тази книга прозират честността и почтеността на Илона. Днешният свят изобилства с гурута, които се надпреварват за верността и парите на аудиторията. Новата книга на Илона е различна, свежа глътка въздух. Написана на обикновен език, напълно лишена от претенции, тя ви кани да погледнете и лично да се уверите дали вашите презумпции са верни. Умело ви води в изследване, чрез което може да откриете с разтърсваща яснота, че не сте това, което сте мислили. Книгата ми достави огромна радост.
Тази книга е посветена на теб."
Скот Килоби, главен изпълнителен директор на Центъра за възстановяване „Килоби“

Книгата е част от поредицата "Познай себе си".

***

Илона Цунайте тръгва да търси истината през 2002 година, когато за първи път "преживява замлъкването на мислещия ум, сладостно усещане за съществуване, доволство, мир и чувство, че съм си у дома". През 2010 година открива книгите на Джед Маккена, които разтърсват целия ѝ мироглед и я катапултират "от състояние на хипноза" към осъзнаването, че всичко, което вярва, не е истина и да прозре, че отделният Аз е илюзия. Всъщност в живота ѝ винаги е присъствал интерес към ума и начина, по който той функционира. Завършва психология и се съсредоточава върху работа за лична свобода както за себе си, така и в помощ на другите.

Започва да списва блог "Белязани и вечни", където споделя мисли за новооткритата си свобода и приканва читателите да погледнат към собственото си изживяване. По-късно с приятелката си Елена Нежински разработват процес, наречен "Директно насочване". Той представлява диалог между гид и търсещ. През септември 2011 г. стартира уебсайтът и форумът "Неограничена свобода". Цунайте и Нежински издават книгата "Да прекрачиш Несъществуващата порта", където са публикувани разговори с търсещи хора, които стигат до осъзнаване на истинската си същност.

"Неограничена свобода" е глобално движение, което помага на търсещия човек да прогледне за илюзията за Аза. Цунайте е провела стотици разговори с хора от цял свят. Нейният основен фокус и работа е да помага на хората да сложат край на търсенето си, като ги приканва да поставят под въпрос основните си схващания и да се вгледат в собствения си опит. Тя не дава отговори, а само задава въпроси. По този начин търсещият човек сам осъзнава какво всъщност му се случва и освобождава съзнанието си от условни модели - а това ще му помогне да изследва явленията и събитията, с които ще се срещне по-нататък.

Цунайте провежда срещи на живо и групови сесии във Великобритания. Целият ѝ труд е достъпен в нейния блог "Белязани и вечни" и форума на Портата. Илона Цунайте е родена в Литва. Живее в Англия със съпруга си Наримантас - татуировчик, от когото усвоява това изкуство. Имат студио за татуировки по поръчка в Западен Съсекс.
Повече информация
ISBN 9789544749293
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Размери 14х20
Брой страници 328
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Неограничена свобода. Освобождение от робията на Аза
Вашият рейтинг