Количка 0
0,00 лв.

Не толкова кратка история на самолета

От: Захари Карабашлиев

Разказите от "Кратка история на самолета" се завръщат заедно с много други текстове и неиздавани досега есета.

Обиколили света, публикувани на много езици, адаптирани на екран и сцена, разказите от "Кратка история на самолета" (с наградите Хеликон и Цветето на Хеликон) се завръщат заедно с много други текстове и неиздавани досега есета.

 

 Веднъж на малко площадче в калифорнийски град видях бронзова статуя на Марк Твен в човешки ръст - седнал на пейка, кръстосал крака, държи разтворена книга в ръка. Изобразен е не като писател (с писалка или пишеща машина), а като читател. Има и един още по-интересен нюанс. Известният автор не е забил нос в книгата, която чете, а е вдигнал глава, разсеяно погледнал някъде встрани и леко нагоре. Сякаш току-що е прочел нещо, което го е накарало да се замисли, да си припомни нещо друго, нещо свое си.

Ще се радвам, читателю, ако някъде с моите редове сполучвам от време на време да извикам твоите собствени спомени. Навярно позатиснати от времето и живота, но все пак там някъде, между страниците на ежедневието ти, хербаризирани и крехки, твоите лични кратки (или не толкова) истории на каквото и да е чакат да ги разгърнеш отново.Захари Карабашлиев

Повече информация
ISBN 9789542825661
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 336
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Не толкова кратка история на самолета
Вашият рейтинг