Количка 0
0,00 лв.

Наши хора по класификацията на БКП

От: Вили Лилков

"Протоколите от заседанията на Политбюро на ЦК на БКП свидетелстват за облагите и предимствата, които върхушката на БКП и членовете на техните семейства получават след 9 септември 1944 г.

За сигурността, финансовия комфорт и храната, която се разнася по домовете на "червената буржоазия", за магазините със специално зареждане, за жилищата и тяхното обзавеждане, както и за луксозните им почивки и пътувания е създадено УБО - многочислена военизирана структура, която разполага със солидна материална база. 

"Българските комунисти  от 1919 г. до 1989 г. искрено желаят страната ни да стане 16-а съветска република, но за това национално предателство се знае много малко. Последователите им и днес отричат този факт въпреки публикуваните изобличителни документи."

"Протоколите от заседанията на Политбюро на ЦК на БКП свидетелстват за облагите и предимствата, които върхушката на БКП и членовете на техните семейства получават след 9 септември 1944 г. За сигурността, финансовия комфорт и храната, която се разнася по домовете на "червената буржоазия", за магазините със специално зареждане, за жилищата и тяхното обзавеждане, както и за луксозните им почивки и пътувания е създадено УБО - многочислена военизирана структура, която разполага със солидна материална база. Някои от семействата на „правоимащите“ получават като подарък от Политбюро на ЦК на БКП луксозни апартаменти заедно с държавно обзавеждане, а УБО заплаща консумативите им до 1989 г."

"Когато на пазара липсват стоки от първа необходимост, висшата номенклатура е напълно задоволена, дори си прави поръчки и от чужбина. Секретността, в която тя живее, и цинизмът, с който се отнася към обикновените хора, се виждат от поведението ѝ след аварията в Чернобил - за върхушката на БКП се доставят храни, проверени в лаборатории, и "дълбоко сондирана вода", а Тодор Живков, на когото докладват, че положението е много сериозно, казва: "Ще си мълчим!". Мълчахме и ние много години, но е време да разкажем. Този път за "нашите хора"!"

***

Вили Лилков е професор по физика, доктор на науките. Женен, с трима сина. Дългогодишен ръководител на катедра "Физика" в МГУ "Св. Иван Рилски". Проучва в архивите на ДС документите, които са пряко свидетелство за репресивната политика на БКП след "девети" срещу националния елит и неговото ликвидиране. Автор е на книгите "Стопанските абсурди на българския комунизъм" и "Доблест и наказание", и е съавтор с Христо Христов на книгите "Бивши хора" и "Погубената България".

В настоящата книга, на основата на документи, той разказва за създаването на БКП като една от най-верните секции на Коминтерна, за парите от Москва за организиране на въстания, разбойничество и терор срещу буржоазната държава и за съветската агентура в България преди 9 септември 1944 г. Книгата отговаря и на въпросите кои са хората, които след "девети" овладяват ръководните длъжности в армията, МВР, министерствата и посолствата на НРБ в чужбина, с какво заслужиха привилегиите си активните борци против фашизма и капитализма и защо от техните родове и семейства 45 години се подбираха най-верните кадри на комунистическата власт!

Повече информация
ISBN 9789542843887
Тегло 0.450000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Художник Дамян Дамянов
Размери 16х23
Брой страници 592
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Наши хора по класификацията на БКП
Вашият рейтинг