Количка 0
0,00 лв.

Нашата Коледа 2. Разкази

От: Захари Карабашлиев (съставител)

Писателят Захари Карабашлиев събира разкази на любими български творци, за да ни припомни истинското значение на празниците.

Сборникът е като жилищна кооперация в студена снежна декемврийска вечер. Отвъд снежинките и меката светлина, която струи от прозорците, ще видите множество неща - семейства, празник, копнежи и надежди.

Хора, които просто искат да бъдат заедно. Топлина, която се изправя срещу студа на най-дългата зимна вечер. Коледа е.

"Уважаеми читатели, вярвам, че искрици от пламъка на коледната магия блещукат и в разказите от този сбор­ник. Талантливите автори, включени в него, са наследници на богата литературна традиция, а произведенията им са про­луки към тяхната душевност, затова ви каня да се присъеди­ните към нашето разнолико, коледно пътешествие.

Сещам се и за думите на непрежалимия Георги Марков: "Когато гледам назад, струва ми се, че през тази вечер, докато гореше бъдникът, всички - и възрастни, и млади - ставаха деца и може би в това връщане назад, в това откъсване от суровата действителност на живота и заменянето, макар и за една-единствена вечер, с фантастичния свят на децата човек обновяваше мисълта си и чувството си".

Днес, сякаш повече от всякога, осъзнавам, че няма по-голяма радост от това да се докоснеш - на живо или във въображението си - до света на детето. Крехък, уязвим и мимолетен - единственият, който си заслужава нашите усилия."
- Захари Карабашлиев

***

"Когато се появи идеята за сборник с разкази, които да представят многото лица на зимните празници, не очаквах, че ще има толкова голям успех. Но ето - случи се.

В ръцете си държите второто издание на "Нашата Коледа" - един сборник, който нямаше да бъде възможен без десетките творци, които откликнаха на поканата ни за участие, и без хилядите читатели, които избраха да се докоснат до техните истории.

Получи се пъстра колекция като гиздава елха с разнородна, шарена украса, която някак си успява да е консистентна. И много истинска в своята магичност.

Коледа е."
- Мирослав Александров

Повече информация
ISBN 9789542845256
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Художник Дамян Дамянов
Размери 14х21
Брой страници 208
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нашата Коледа 2. Разкази
Вашият рейтинг