Количка

Мрежата на паяка

От: Дейвид Енрич

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
БУКХ20
21,99 лв.

Зашеметяващата история на математически гений, група банкери и трейдъри и на една от най-големите измами в историята на финансовите измами.

Зашеметяващата история на математически гений, група банкери и трейдъри и на една от най-големите измами в историята на финансовите измами.


През 2006 г. една ексцентрична група от банкери и търговци, работещи за някои от най-големите финансови институции в света, осъзнаха, че Libor - Лондонската междубанкова лихва, която определя лихвените проценти на заеми от трилиони долари в световен мащаб, ежедневно се определя от малък екип лесно манипулируеми служители, а те на свой ред биха могли да извлекат огромни печалби, подтиквайки ги да ги съгласуват с тяхното портфолио. Том Хейс - блестящ математически гений, се превръща в ядрото на съюз, който включва разнороден типаж от персони и точно този съюз ще осъществи един от най-значимите финансови скандали на XX век. 

"Мрежата на паяка", на отличилия се журналист на Wall Street Journal Дейвид Енрич, е не само оживен разказ за измама в огромен размер и мащаб, но е и провокативно изследване на изкривената финансова система."С години Дейвид Енрич разследва историята на една от най-големите финансови измами в историята и бе заплашен със затвор от Британския съд, ако отпечата това, което знае. В неговия бестселър, Мрежата на паяка, всички тайни излизат на яве… С безпогрешно око към детайла, Енрич показва в своята изкусна творба, как токсична смес от алчност, арогантност и желание за власт водят до криминална схема от несравнима величина. Книгата е препоръчително четиво за всеки, който иска да опознае мръсното бельо на финансовия свят."   

Кърт Айхенвалд, Носител на награда Пулицър  


"Осмелявам се да кажа, че Мрежата на паяка ще ви примами в своята паяжина, изтъкана  от измама, лъжи, корупция, манипулация и разнолики персонажи. Блестящо представеното разследване на Дейвид Енрич ще отзвучи от Уол Стрийт до Мейн Стрийт." 

 Харлан Коубън, автор  

Повече информация
ISBN 9786197430240
Цветност черно/бяла
Издател A T Publishing
Корица мека
Брой страници 632
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мрежата на паяка
Вашият рейтинг