Количка 0
0,00 лв.

Може и да греша

От: Бьорн Натико Линдеблад

Стиснете силно юмрука си, след което го отпуснете в отворена длан – така можем да се откажем от нещата и мислите и да ги оставим да си отидат.

Надявам се, че ще можете да заживеете с по-малко стиснати юмруци и с повече отворени длани.

С по-малко контрол.

С повече доверие.

И малко повече да приемате живота такъв, какъвто е.

Книгата не дава рецепти как да живеем, нито ни налага нови убеждения. Тя ни съветва как да се отнасяме към собствените си мисли и емоции така, че да крачим по-уверено, по-свободни и по-удовлетворени през житейските предизвикателства. Свикнали сме да мислим, че разбираме какво става около нас; че можем да определяме пътя, по който ще поеме животът ни. Но често планираното и очакваното се разминават с реалността. Тогава...?

Тогава са ни нужни надеждни ориентири, които да ни задържат в света – тук и сега. Един от тях е разбирането, че не можем да избягаме от неспирното бърборене на ума си или да подбираме мислите си, камо ли пък да ги контролираме. Можем само да изберем дали да им вярваме. В крайна сметка това са мисли, а не факти. Единственият начин да се отървем от мислите, които ни карат да се чувстваме безполезни, самотни, уплашени, тъжни, гневни, е да ги пуснем. Дори и да са правилни. Другият е да разбираме хората, които срещаме по пътя си, и да се научим да правим разлика между тяхната същност, от една страна, и постъпките и реакциите им, от друга. Истината е, че всеки води битка, за която нищо не знаем. Помирението и прошката не са лесна работа, но са единственият начин да сключим мир със себе си.

Когато ви е трудно, когато сте отчаяни, когато пътят пред вас е неясен или непосилно стръмен, разгърнете страниците на тази книга. Написани сърдечно, откровено и с шеговито намигване, те са източник на кураж и вдъхновение за всеки, който иска да продължи напред...

Повече информация
ISBN 9786192710040
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Размери 13х21
Брой страници 232
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Може и да греша
Вашият рейтинг