Количка 0
0,00 лв.

Моментът преди порастване

От: Лилия Йовнова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЖБ656
Раздел: Поезия
10,00 лв.

"Стихотворенията на Лилия Йовнова скачат в локвите, а не бягат от капките. Тя е дете, жена и поет."

Илиян Любомиров

Раздел: Поезия

"Но кой точно е този момент?

Моментът, в който думите започват дръзко да растат навътре, непроизнесени - и вече се превръщат в стихотворения. Моментът, след който близостта с Другия разчупва калъпа си - и започва да произвежда самота или пък независимост. Моментът, в който сладкото момиче вече е жена с прозорлив и елегантен ум.Лили ни разказва честно историите на своето узряване и в хумора им вече накиселява тъгата."

Марин Бодаков 

 


"Рядко се случват подобни дебюти в литературата ни, затова и трябва да ги ценим. Лили Йовнова дебютира в литературата ни като един млад човек, който младост не помни. Като един търсещ поет, който вече знае, че намирането е само повод за следващото търсене. Като напълно завършен поет. Когато четеш тази стихосбирка, неизбежно е да си помислиш: "Господи, как момиче в тази крехка възраст е написала толкова зрели стихотворения?" Ще кажа само, че за мен отговорът се крие в стихотворението "Молитва". Стихотворение, което може да ти разцепи душата, защото е написано от една разцепила се за момент душа."

Иван Димитров 

 

 

"Стихотворенията на Лилия Йовнова скачат в локвите, а не бягат от капките. Тя е дете, жена и поет."

Илиян Любомиров

 

 

***

 

Лилия Йовнова е родена през 1999 г. и е още твърде млада, за да се нагърбва с определението "поет", затова предпочита Линдгреновото "нещотърсач". На 15-годишна възраст печели изданието "Малки поетики". Преди дебютната си стихосбирка "Моментът преди порастване" има публикации в множество издания, сред които са "Кръстопът", "Литературен клуб" и "Ах, Мария". Поддържа виртуалната платформа "Неразбирателства".

Надява се някой ден да намери правилните думи за това, което има да каже, но знае, че има много време дотогава.

Раздел: Поезия
Повече информация
ISBN 9786191864003
Цветност черно/бяла
Издател Жанет - 45
Корица мека
Брой страници 56
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Моментът преди порастване
Вашият рейтинг