Количка 0
0,00 лв.

Моята олимпиада

От: Илия Троянов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИБ607
17,00 лв.
​Илия Троянов ни разказва за своя собствен експеримент, в който решава да провери сам себе си и да научи повече за спорта не като зрител, а като състезател. За четири години той тренира 80 олимпийски дисциплини с цел да постигне поне половината от резултатите на олимпийските шампиони.
През 2020 г. трябваше да има Олимпиада, но вместо нея, можем да прочетем „олимпиадата“ на ТрояновЕдин аматьор решава да възкреси прочутия принцип на Кубертен и си поставя за цел да постигне поне половината от резултатите на шампионите в общо 80 олимпийски дисциплини за четири години.

Авторът на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ Илия Троянов се впуска в това приключение с отворено съзнание, с много чувство за хумор и самоирония, но също и с важни въпроси, които търсят своите отговори.Един аматьор, 4 години, 80 дисциплиниПътят на Троянов го отвежда в различни точки на света, в страни, прочути със своите спортни постижения, и го среща с огромно разнообразие от характери и идеи. Авторът тренира борба в Техеран, джудо в Токио, гимнастика с Йордан Йовчев в България, плажен волейбол в Рио де Жанейро, а маратон тича не къде да е, а между селцето Маратон и Атина.

В „Моята олимпиада“ авторът изследва своята собствена същност, достига физическите си граници, успява да победи сам себе си и така да се промени. Той успява обаче и да открие много за човешката природа като цяло, за връзката между физическото и духовното, за истинския смисъл на спорта – отвъд медалите, световните рекорди, славата и бизнеса.

„При изследването на моите телесни и умствени граници научих не само колко слабости имам, но и колко разнообразен е човекът. Многообразието на физическите възможности е огромно. Можем да се потупаме по рамото. Нито едно друго същество в царството на животните не притежава толкова дарби.“

Илия Троянов
Повече информация
ISBN 9789542832607
Тегло 0.300000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 13х20
Преводач Алеко Дянков
Брой страници 280
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Моята олимпиада
Вашият рейтинг