Количка

Моята България. Учебно помагало по история и цивилизации за 5– 12 клас- 15 лв.

От: Лизбет Любенова, Веселина Вачкова, Пламен Митев, Пламен Павлов, Даниел Вачков

МОЯТА БЪЛГАРИЯ е учебно помагало по история и цивилизации (5 – 12 клас). Макар че е адресирана основно към учениците, книгата също така е подходяща за най-широка читателска публика, интересуваща се от българската история, за студенти в хуманитарните специалности и за специалисти, работещи в областта на историята и културата.
МОЯТА БЪЛГАРИЯ съдържа 40 теми, обхващащи времето от праисторическата епоха по българските земи до рухването на тоталитарната система в България. Помагалото е организирано в следната обща структура:
 
• Праистория
• Античност и ранно християнство
• Средновековие
• Българите под османска власт (XV-XVII в.)
• Българско възраждане
• Свободна България
• Комунистическият режим (1944-1989 г.)
 
Изследването е съобразено с последните постижения на съвременната историографска наука в проучването на българската история. Акцентът в учебното помагало е поставен върху онези нови събития и личности, които позволяват по-пълното и достоверно реконструиране на българската история.  Освен с научни факти и оригинални исторически извори, читателите ще се запознаят с разнообразни ресурси – снимки, карти, изображения. Всяка тема е допълнена с обособени рубрики: „Документите говорят” и „Личност”, които спомагат за създаване на критично мислене и възможност за проучвателна дейност. Новият прочит на отминалите събития допринася за засилването на интереса, любознателността на читателя и спомага за възпитаването на младите хора в родолюбие и историческа памет.
Повече информация
ISBN 9786197447040
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Размери 20х26
Брой страници 168
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Моята България. Учебно помагало по история и цивилизации за 5– 12 клас- 15 лв.
Вашият рейтинг