Количка 0
0,00 лв.

Мишел Обама. Моята история

От: Мишел Обама

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЦФБ011
29,95 лв.

Дълбоко личната, завладяваща и вдъхновяваща автобиография на бившата първа дама на Съединените щати!

Топла, мъдра и откровена, "Моята история" е необикновената равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чийто път ни вдъхновява да направим същото.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама - първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните й периоди.

В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота й - от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази на работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата. 

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла - със свои собствени думи, по своите собствени правила.

***

"Все още има много неща, които не знам за Америка, за живота, за бъдещето. Но със сигурност познавам себе си. Баща ми Фрейзър ме научи да се трудя здраво, да се смея често и да държа на думата си. Майка ми Мериан ми показа как да мисля самостоятелно и да използвам гласа си. Заедно, в нашия тесен апартамент в Чикаго, те ми помогнаха да разбера стойността на нашата история, на моята история, на историята на нашата родина. Дори когато не е красива и идеална. Дори когато е по-реална, отколкото ви се иска. Вашата история е нещо, което имате и което винаги ще имате. Тя заслужава да я цените."
- Мишел Обама

***

От 2009 до 2017 г. Мишел Робинсън Обама е първа дама на Съединените американски щати. Завършила е университета "Принстън" и юридическия факултет на университета "Харвард" и започва професионалния си път в чикагската адвокатска кантора "Сидли и Остин", където се запознава с бъдещия си съпруг Барак Обама. По-късно работи в кметството в Чикаго, в Чикагския университет и в Медицинския център на Чикагския университет. Мишел Обама е и основател на Чикагския клон на "Социални съюзници" - организация, която подготвя младите хора за кариера в служба на обществото и дейностите с идеална цел.

Днес семейство Обама живее във Вашингтон. Мишел и Барак Обама имат две дъщери - Малия и Саша.

Повече информация
ISBN 9786191515011
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател СофтПрес
Корица твърда
Размери 15х23
Преводач Марин Загорчев
Брой страници 416
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мишел Обама. Моята история
Вашият рейтинг