Количка 0
0,00 лв.

Миниатюристът

От: Джеси Бъртън

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
СИ1005
20,00 лв.

Няма нищо потайно, което да не бъде разкрито!

Действието се развива в Амстердам през 17-ти век и разказва за 18-годишното бедно селско момиче Петронела (Нела) Оортман. Но освен името и куклената къща, книгата няма нищо друго общо с истинската личност. След като се премества в града заедно със съпруга си, търговеца Йоханес Бранд, скоро тя осъзнава, че живее в къща на тайните.

Нещата стават мистериозни, след като Йоханес подарява на Нела миниатюрна къща за кукли, направена да изглежда досущ като техния собствен дом. Нела наема анонимен местен миниатюрист да обзаведе куклената къща, но той скоро започва да изпраща предмети, които тя не е поръчвала, но които явно предсказват бъдещето. Това предизвиква съмненията на Нела – дали миниатюристът по някакъв начин не контролира живота й?

 

 

Няма нищо потайно, което да не бъде разкрито!

В един свеж есенен ден през 1686 г. осемнайсетгодишната Нела Оортман пристига в Амстердам, за да започне новия си живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Брант. Надеждата ѝ за щастлив брак бързо изчезва – нейният нов дом, макар и великолепен, не е никак гостоприемен. Йоханес е любезен, но дистанциран, силно отдаден на работата си, и оставя Нела сама със сестра си – рязката и властна Марин.

Но светът на Нела се променя, когато Йоханес ѝ дава необичаен сватбен подарък: копие на дома им с размера на стъклена витрина. За да обзаведе подаръка си, Нела използва услугите на миниатюрист – загадъчен и потаен майстор, чиито произведения мистериозно отразяват действителността по неочакван начин… Малките обитатели на миниатюрата постепенно се превръщат в огледални образи на реалността.

Подаръкът на Йоханес помага на Нела да проникне в затворения свят на семейство Брант. В това набожно общество, управлявано от златото и потисническите догми на религията, на различния се гледа като на заплаха и дори богат мъж като Йоханес не е в безопасност. Сякаш само един човек вижда участта, която ги грози. Дали миниатюристът е ключът към тяхното спасение… или е архитектът на унищожението им?

***

Джеси Бъртън, чийто дебют надмина по продажби Дж. К. Роулинг, говори за вдъхновението, подтикнало я да напише „Миниатюристът“. Класациите предвещават, че скоро ще задмине Е. Л. Джеймс по скорост на продажбите. Джеси Бъртън, разорена актриса, която едва свързвала двата края в Лондон като личен асистент, прекарвала вечерите си в това да пише и редактира „Миниатюристът“ – книга, която спечели слава на най-бързо продавания автор след „50 нюанса сиво“. Никой не е по-изненадан от успеха, колкото самата Бъртън, която казва: „За мен това някой издател да хареса книгата достатъчно, за да я издаде, винаги е било голямата ми мечта. Даже не си и представях какво ще стане след това. А след това книгата стана бестселър… През ум не ми е минавало. Бях се научила да си занижавам очакванията и да не се надявам толкова – това, което се случи, е просто приказка.“

Повече информация
ISBN 9789542841005
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Художник Дамян Дамянов
Размери 14х21
Преводач Ана Лулчева
Брой страници 436
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Миниатюристът
Вашият рейтинг