Количка 0
0,00 лв.

Метро 2035

От: Дмитрий Глуховски

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИХФ28
18,90 лв.

Научихме толкова много от „Метро 2033” и „Метро 2034”.
Време е да научим истината!

Научихме толкова много от „Метро 2033” и „Метро 2034”.
Време е да научим истината!

Третата световна война прогони човечеството от лицето на Земята. Мегаполисите са или разрушени, или пустеят под радиационните дъждове. Сателитите самотно се носят по орбитите си. Радиото мълчи на всички честоти. Единствено сирените за тревога нарядко огласят преддверията на метростанциите.

Там, в тунелите под Москва, последните жители на планетата оцеляват ден за ден. Създали са свои нови общества. Воюват или търгуват помежду си. И не се отказват от надеждата да си върнат господството над повърхността. Но първо трябва да се справят с вечния човешки ламтеж за власт. Комунистите от Червената линия и нацистите от Четвъртия Райх са готови да разпалят война по всички спирки, в целия затворен метро-свят, за да наложат идеологията си.

Сталкерът Артьом още е преследван от кошмари. Редовно той излиза на повърхността, излагайки се на радиацията, за да претърсва радиочестотите. Но те все така мълчат. Единствената надежда за него са думите на странен старец на име Омир, който твърди, че на една далечна спирка някой е чул по радиото чужди гласове. В отчаянието си Артьом се отправя да търси този човек. И се оказва забъркан във война, от която зависи съдбата на последните останки на човечеството.

„Метро 2035” продължава и завършва историята на Артьом от първата книга на култовата трилогия, но може да се чете и като самостоятелен роман.

Повече информация
ISBN 9789542820550
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 536
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Метро 2035
Вашият рейтинг