Количка 0
0,00 лв.

Мерилин и звездите на Холивуд

От: Клаудия Байнерт, Надя Байнерт

"Истината е, че никога никого не съм измамила. Оставях хората да се самозалъгват. Те не положиха усилия да открият коя съм и каква съм."

Това са думи на Мерилин Монро - вечната звезда, енигма, секссимвол... Живяла бляскаво, но и трагично. По случай 60-годишнината от нейния последен ден я срещаме истинска и жива между кориците на нов биографичен роман от артистичната Колекция „Музи“.

Норма Джийн е просто едно захвърлено от майка си и от обществото момиче, което не може и да подозира какво му готви съдбата - да стане Мерилин Монро!

Годината е 1934-та.

Едно осемгодишно момиченце стои на булевард „Холивуд“ и съзерцава внушителния Китайски театър на Грауман, прочут киносалон в Лос Анджелис. Стиснало ръката на поредната си „майка“, то не може да повярва на щастието си - защото му предстои да види за пръв път кино, но най-вече защото жената до него обещава да е с него завинаги. Изоставено от родната си майка, познало сиропиталищата, отхвърлено от приемните си родители под предлог, че е „трудно за отглеждане“, момиченцето има само една мечта - дом и топлина. Новата му майка, красивата като киноактриса монтажистка от Холивуд Грейс, не спира да му рисува прекрасно бъдеще като звезда, но детето се вълнува само от нейната близост.

Норма Джийн е просто едно захвърлено от майка си и от обществото момиче, което не може и да подозира какво му готви съдбата - да стане Мерилин Монро!

Завладяващ разказ за невероятния път на Мерилин Монро към звездите, път, трасиран от оригинален талант и впечатляваща красота, но изминат благодарение на огромен труд, постоянство, отдаденост и упоритост.

Повече информация
ISBN 9789543575633
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Емас
Корица мека
Художник Златина Зарева
Размери 13х20
Преводач Ваня Пенева
Брой страници 512
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мерилин и звездите на Холивуд
Вашият рейтинг